Obavijesti

News

Komentari 39

Zastupnici si produžili vikend: Rijetke bile i sjednice Odbora

Zastupnici si produžili vikend: Rijetke bile i sjednice Odbora
3

Iako su ponedjeljak i utorak rezervirani za sjednice Odbora, tek rijetki su u tom periodu odradili svoj posao. Prvi dan u tjednu nije bio zakazan ni jedan Odbor

VIDEO

Saborski zastupnici uživali su u produženom vikendu o kojem ostali zaposleni mogu samo sanjati. Iako su ponedjeljak i utorak rezervirani za sjednice Odbora tek rijetki su u tom periodu odradili svoj posao. 

Prvi dan u tjednu nije bio zakazan ni jedan Odbor. Sastala se tek radna skupina za pripremu prijedloga zakona koji će urediti pitanje zemljišnih zajednica. U utorak su se okupili članovi tek tri Odbora i to za pravosuđe, zakonodavstvo i zaštitu okoliša. 

Iako se od petka znalo da će u srijedu u Velikoj vijećnici premijer Zoran Milanović podnijeti zastupnicima izvješće o stanju nacije, u srijedu je sjednice zakazalo rekordnih devet Odbora. 

Odbor za rad i mirovinski sustav zbog nedostatka kvoruma sjednicu nije mogao održati. Od 13 članova na sjednici u 9 sati ujutro pojavilo se njih petero i to iz redova vladajućih, dok su oporbeni zastupnici izostali.

Uz isprike predstavnicima HZMO-a te ministarstava gospodarstva i obrazovanja koji su došli braniti dokumente iz svojih resora, predsjednik Odbora Silvano Hrelja (HSU) najavio je da će ovih dana ponovno sazvati sjednicu. Na saborskim stranicama vidljivo je da je za četvrtak zakazana jedna sjednica i to Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije. 

U petak, bude li kvoruma, zastupnike čeka glasovanje, a očekuje se potvrđivanje mandata Marini Lovrić Merzel. Tog dana zakazana je sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva i Izaslanstva sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, te Odbora za gospodarstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.