News

Komentari 115

Zastupnik prosrpskog DF-a napao je Zorana Milanovića

Zastupnik prosrpskog DF-a napao je Zorana Milanovića

Zastupnik oporbenog Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović optužio je Milanovića za slanje 'antisrpske poruke' koja pokazuje da je 'suština svake hrvatske politike mržnja prema Srbima'

Jovan Vučurović u priopćenju proziva Zorana Milanovića zbog "antisrpske poruke i napada na predsjednika DF-a Andriju Mandića i DF", čime Milanović pokušava pomoći crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, kojega Vučurović naziva "slugom velikohrvatske politike, u situaciji kada srpstvo u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj brani SPC i njene svetinje u Crnoj Gori".

Stanje u Crnoj Gori je napeto već danima, jer je prosrpski DF zajedno s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve prosvjeduje protiv novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, tvrdeći da je to paravan za otimanje SPC-ovih crkava i manastira u Crnoj Gori.

Vučurević: 'Milanovićeva izjava dominantni stav hrvatske javnosti'

Milanović je, komentirajući u drugoj predsjedničkoj debati situaciju u Crnoj Gori, rekao da se radi o "pobuni i pritisku jednog dijela ljudi, a većina je glasala za ulazak u NATO". Ovi koji vode pobunu su protiv, premalo ih je, ali su spremni na sve, kazao je Milanović ustvrdivši za Mandića da je "četnički vojvoda".

Vučurović u priopćenju tvrdi da je Milanovićeva izjava dominantni stav hrvatske javnosti, koji pokazuje da je "u suštini svake hrvatske politike mržnja prema srpskom narodu i pravoslavlju". Tako i Milanović, koji se računa u navodno umjerene političare, pokušava ugrabiti koji politički poen na antisrpstvu i antipravoslavlju, dodao je.

Vučurović je usput ustvrdio da "velikohrvatska politika ima snažan utjecaj na crnogorski režim, koji i sam ima elemente ustaške ideologije", te poručio Milanoviću "neka se drži tvorevine u kojoj se kandidira za predsjednika, a pravoslavni vjernici će sačuvati svetinje u Crnoj Gori od Đukanovića i njegovih gazdi".

Najčitaniji članci