Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Zatočili ih u Angoli: Hrvatski pomorci uskoro se vraćaju kući

Prije povratka kući zatočeni pomorci Vanja Maričić i Duško Jelača moraju ishodovati potrebnu papirologiju, a očekuje se da bi se mogli vratiti za nekoliko dana

3 komentara

Pritisak Sindikata pomoraca Hrvatske na nadležne institucije urodio je plodom. Hrvatski pomorci Vanja Maričić i Duško Jelača, koji su već tri mjeseca zatočeni u Angoli zbog optužbi za krađu goriva s broda "SuttonTide" na kojemu su plovili, u četvrtak su zbog nedostatka dokaza oslobođeni svih optužbi.

Prije povratka kući moraju ishodovati potrebnu papirologiju, a očekuje se da bi se mogli vratiti za nekoliko dana. Sindikat pomoraca Hrvatske kontaktirao je osobe koje će im pomoći da dobiju potrebne papire kako bi se što prije mogli vratiti kući.

Prema podacima iz Sindikata pomoraca, dvojici Riječana, prvom časniku palube Vanji Maričiću i zapovjedniku broda Dušku Jelači bili su oduzeti dokumenti te im je za vrijeme trajanja istrage bilo zabranjeno napuštanje zemlje, odnosno hotela u kojem borave, a s njima su zadržani i ostali članovi posade, dok su domaći pomorci pušteni.

Brod "SuttonTide" plovi pod zastavom otočne države Vanuatu, a u vlasništvu je kompanije Tidewater, koja je prijavila krađu goriva. Brod je uplovio u luku Soyo 24. ožujka radi redovne smjene posade i tada je pokrenuta istraga o navodnom manjku pogonskog goriva, naveli su iz sindikata.

U sindikatu smatraju da postoje dokazi da na brodu uopće nije bilo količine goriva koju bi se moglo prodati te da je riječ o optužbi bez argumenata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message