News

Komentari 1

Zatvoreni dio sjednice: Vlada se Ustavnom sudu očitovala oko EU digitalne covid potvrde

Zatvoreni dio sjednice: Vlada se Ustavnom sudu očitovala oko EU digitalne covid potvrde

Na sjednici Vlade razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika - Davor Trupković i Nikša Konjevod, zbog isteka mandata

Vlada se u četvrtak, na zatvorenom dijelu sjednice, očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o uspostavi nacionalnog sustava za izdavanje EU digitalne Covid potvrde.

Cjelovito očitovanje bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se kratko u Vladinu priopćenju.

Što se tiče kadrovskih pitanja, predlaže se Skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o. imenovanje Borisa Huzjana za predsjednika Uprave toga društva do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu mandat ističe 4. prosinca.

Na sjednici Vlade razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika - Davor Trupković i Nikša Konjevod, zbog isteka mandata. Novim članovima imenovani su Davor Trupković i Helena Jelić, kao predstavnici Ministarstva kulture i medija i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Najčitaniji članci