News

Komentari 42

Zatvorenik iskoristio priliku i pobjegao iz zatvora u Šibeniku

Zatvorenik iskoristio priliku i pobjegao iz zatvora u Šibeniku

Zatvorenik koji je radio na obnovi objekta u šibenskom zatvoru u srijedu poslijepodne preskočio je ogradu i pobjegao. Za njim i dalje tragaju

Kako neslužbeno doznajemo više zatvorenika radilo je u srijedu u zatvoru, koji se nalazi pored zgrade suda. Popravljali su krov jednog objekta tijekom kojeg su morali privremeno pomaknuti bodljikavu žicu. Navodno je jedan od zatvorenika uza zid prislonio kantu za smeće, popeo se do krova objeklta i preskočio zid. 

Iz PU šibensko-kninske uputili su nas na Ministarstvo pravosuđa pod kojim se nalazi i Uprava za zatvorski sustav pod kojom se nalaze i svi zatvori i kaznionice u zemlji. Oni su nam odgovorili sljedeće:

U 18.10 sati zatvorenik A. V. (39) pobjegao je iz kruga Zatvora u Šibeniku prilikom nošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je bio radno angažiran. On je presudom Općinskog suda U Zadru osuđen na četiri godine i  četiri mjeseca zbog teške krađe. O bijegu zatvorenika obavješteno je nadležna policijska postaja i od strane Zatvora u Šibeniku raspisana tjeralica.

 U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz kruga Zatvora- odgovorili su u Ministarstvu pravosuđa. 

 Portal ŠibenikIN navodi kako se radi o Anti Vrkiću rođenom 1980. godine u Zadru, a prebivalište mu se vodi u Obrovcu. Visok je 185 centimetara, ovalnog lica, crne kose i srednje razvijene tjelesne građe. Njegov nestanak objavljen je i na stranici Nestali.hr.

Najčitaniji članci