Obavijesti

News

Komentari 25

'Zatvorit ćemo Jakuševac i sagraditi stadion u Maksimiru'

'Zatvorit ćemo Jakuševac i sagraditi stadion u Maksimiru'

Naglasio je i da će podići transparentnost gradskih procesa na najvišu moguću razinu te da će svi Zagrepčani u svakom trenutku znati za što se izdvaja svaka proračunska kuna

VIDEO

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović rekao je u srijedu da je borba protiv korupcije prvi prioritet u njegovu izbornom programu, istaknuvši kako Zagreb već dugo opterećuje percepcija da se oko gradskih projekata osjeti "jak miris korupcije".

"Uvest ću međunarodni antikorupcijski standard ISO 37001 po uzoru na grad Prag, a koji se odnosi na korporativnu odgovornost, kontrolne mehanizme i plan djelovanja u slučaju sumnje na korupciju u Gradu Zagrebu i bilo kojoj gradskoj instituciji", rekao je Filipović.

Na predstavljanju svog izbornog programa u hotelu Sheraton najavio je da će kreirati antikorupcijsku klimu te uvesti obvezu objave imovinskih kartica za sve gradske pročelnike i direktore gradskih poduzeća. Uključit će, dodaje, i oporbu u nadzor javnih natječaja, posebice onih velikih vrijednosti.

Najteže pogođenima potresom grad plaća kamate na kredite za obnovu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao jedan od prioriteta naveo je i brzu te učinkovitu obnovu Zagreba nakon potresa, istaknuvši da će odgovornim upravljanjem financijama osigurati potrebna sredstva te prijavom na otvorene javne pozive, kako bi iskoristili 683,7 milijuna eura koje je osigurala Vlada iz Fonda solidarnosti EU.

Filipović: Raspisivati natječaj manje od mjesec dana prije izbora je jeftini populizam
Filipović: Raspisivati natječaj manje od mjesec dana prije izbora je jeftini populizam

Uz to, naveo je Filipović, građanima koji su najteže pogođeni potresom grad će plaćati kamate na kredite za obnovu njihove imovine.

Naglasio je i da će podići transparentnost gradskih procesa na najvišu moguću razinu te da će svi Zagrepčani u svakom trenutku znati za što se izdvaja svaka proračunska kuna. 

"Izgradit ćemo nacionalnu dječju bolnicu, pokrenuti proizvodnju cjepiva i osigurati kvalitetan sustav socijalne skrbi uz učinkovitu borbu protiv siromaštva", kazao je Filipović.

Besplatan vrtić za svu djecu u Zagrebu

Uz to, najavio je, osigurat će najvišu razinu socijalnih prava i obnoviti vrtiće, osnovne i srednje škole. Za svu djecu u Zagrebu osigurat će besplatan vrtić, zadržat će i mjeru roditelj-odgojitelj te skrbiti za sve umirovljenike.

Istaknuo je i kako će se zalagati za daljnji razvoj Zagreba kao istinske europske metropole te će nabavom novih tramvaja i autobusa na električni ili hibridni  pogon modernizirati javni prijevoz i vozni park ZET-a.  

Filipović: 'Gradski projekti mirišu na korupciju i onima koji su zbog covida izgubili njuh'
Filipović: 'Gradski projekti mirišu na korupciju i onima koji su zbog covida izgubili njuh'

Najavio je i da će zatvoriti odlagalište otpada Jakuševac, izvan Zagreba izgraditi Centar za gospodarenje otpadom te sredstvima EU izgraditi Jarunski most i obnoviti zgrade kulturne baštine, kao i novi stadion u Maksimiru.

Filipović je rekao i da će rekonstruirati gradsku upravu i Zagrebački holding te uvesti sustav ocjenjivanja zaposlenika Grada Zagreba i svih gradskih poduzeća, ulagat će u inovacije, poduzetništvo i obrtništvo za veću konkurentnost zagrebačkog gospodarstva.

Uz to, osnovat će muzej Domovinskog rata u Zagrebu i izgraditi veteranski centar za potrebe socijalno ugroženih hrvatskih branitelja.

Predstavljanju izbornog programa su, uz kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Mirjanu Kujundžić Tiljak i Ivu Hraste Sočo, nazočili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner te brojni ministri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!