Obavijesti

News

Komentari 20

Zavadlav nakon psihijatrijskog vještačenja proglašen potpuno zdravim! Evo kad je saslušanje

Zavadlav nakon psihijatrijskog vještačenja  proglašen potpuno zdravim! Evo kad je saslušanje
7

On jasno razumije za što ga se tereti, razumije svoj položaj i položaj drugih ustupku, shvaća pravne posljedice postupka te je sposoban dogovarati obranu sa svojim odvjetnikom, utvrđeno je vještačenjem

VIDEO

Po hrvatskom zakonu, po Zakonu o kaznenom postupku u uporabi je hrvatski jezik i latinično pismo tako da ću vas na to upozoriti. U tom smislu do sada nije bilo nikakvih problema, vi ste državljanin Republike Hrvatske, hrvatski jezik razumijete i njime ste se služili u ranijem postupku. Jeste li me razumjeli? Imate li primjedbi na sastav vijeća? - inzistirala je Višnja Strinić, predsjedavajuća sutkinja Županijskog suda u Splitu pokušavajući navesti Filipa Zavadlava da progovori hrvatski na prošlom ročištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

filip zavadlav s čokoladom 00:40

To je samo dio drame na sudu kada je Filip odlučio sutkinji na pitanja odgovarati na talijanskom, nakon toga uslijedilo je  vještačenja na klinici Vrapče u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Split: Započelo ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu

Mjesec dana nakon, došli su i rezultati, stručnjaci s područja psihijatrije proglasili su ga praktički potpuno zdravim hrvatskim državljaninom koji razumije službeni jezik ove zemlje, javlja Dalmacija Danas.

On jasno razumije za što ga se tereti, razumije svoj položaj i položaj drugih ustupku, shvaća pravne posljedice postupka te je sposoban dogovarati obranu sa svojim odvjetnikom, utvrđeno je nakon vještačenja.

VIDEO: Zavadlav priča sutkinji na talijanskom i vadi čokoladu. Policajci ga upozoravaju
VIDEO: Zavadlav priča sutkinji na talijanskom i vadi čokoladu. Policajci ga upozoravaju

Zavadlav će se ponovno naći na optuženičkoj klupi 17. ožujka, te potom 20. ožujka.

Podsjetimo, Zavadlav je nakon prvog procesa na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Visoki kazneni sud u rujnu prošle godine ukinuo je presudu naglašavajući da se treba posvetiti utvrđivanju postojanja motiva za ubojstvo tri osobe, odnosno obrazložiti je li Zavadlav djelovao motiviran bezobzirnom osvetom.

Bivši Zavadlavov odvjetnik, Branko Šerić, inzistirao je na tome da Zavadlav prilikom počinjenja kaznenih djela nije bio ubrojiv tražeći novo vještačenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina