Obavijesti

News

Komentari 159

Završio u skloništu: U suzama, kroz rešetke, mazio svog psa

Završio u skloništu: U suzama, kroz rešetke, mazio svog psa
5

Dave je završio na par dana u zatvoru zbog prometnog prekršaja, a Buzza su odveli u sklonište. Kada je izašao Dave nije imao 400 dolara potrebnih da spasi ljubimca

VIDEO

Dave Thomas iz Kalifornije morao je u zatvor na nekoliko dana zbog prometnog prekršaja, zbog čega su njegovog ljubimca, psa Buzza, odveli u gradsko sklonište. Kada je Thomas izašao iz zatvora nije imao 400 dolara koje je morao platiti kako bi mu vratili dvogodišnjeg psa. 

Maria Sanchez, koja je bila u skloništu kad i Thomas, fotografirala je dirljivi trenutak u kojem je on sjedio ispred kaveza i plakao, te je kroz rešetke svog psa držao za šapu. Fotografiju je onda objavila na Facebooku i pozvala sve da pomognu, pa je u samo nekoliko dana prikupljen novac za izvlačenje psa iz skloništa. 

Sanchez nakon prikupljanja novca nije mogla doći do Thomasa jer u skloništu nije ostavio kontakt podatke. Polijepila je letke po četvrti s molbom za pomoć, a svota prikupljena za Buzza popela se na dvije tisuće dolara. 

Thomasa je konačno u ponedjeljak pronašla jedna lokalna televizijska postaja. Emocionalnog vlasnika obavijestili su da će već idući dan biti ujedinjen s voljenim Buzzom. 

Sretna priča na kraju ipak gorkastog okusa

Nažalost, tu priči nije kraj, a posebice ne sretan.

Naime, Dave je dan poslije nazvao televizisjku postaju i požalio se kako je Maria Sanchez zadržala ostatak novca od donacija za sebe, te da mu ga ne želi dati, javlja examiner

Sanchez je rekla kako joj je slomljeno srce i da je razočarana postupcima čovjeka kojem je samo htjela pomoći.

- Prenijela sam 842,07 dolara na svoj račun kako bi time pokrila troškove skolništa, veterinara i hrane te ostalih stvari koje sam kupila za Buzza u PetSmart-u koje sam sve platila svojom kreditnom karticom. S Daveom sam raspravljala o tome kako najbolje potrošiti ostatak donacija. Rekla sam mu kako bi bilo dobro da se njima plate druge prometne kazne koje Dave ima, kako ne bi opet završio u zatvoru. Pitala sam ga ima li kakvih neplaćenih računa, i napomenula kako će sve donacije, do svakog centa, ići njemu i Buzzu, ali da mu ne želim dati gotovinu. Htjela sam biti sigurna da će se taj novac odgovorno potrošiti. Dave se sjeo do mene i kimao glavom. Nisam dobila nikakvu reakciju, pitanje ili brigu - poručila je Sanchez na svojem Facebook profilu.

'Novac neću dati Daveu i njegovoj ženi, vraćam ga donatorima'

Dodaje kako je pokušala nazvati Dave nakon što ju je optužio za krađu, ali javila se njegova žena koja joj nije dala razgovarati s njim.

- Derala se na mene da sam ukrala novac njihovog psa. Rekla je da su zvali televizijsku postaju i da će, ako im ne dam novac, zvati policiju. Cijelo ovo iskustvo me iscrpilo. Ovo je bila zadnja stvar koju sam trebala ili očekivala. Daveu i njegovoj ženi neću dati niti jedan jedini cent, već ću refundirati svima novac koji su uplatili. Ovisnost o drogi uništila je moj, i živote moje djece i ne želim sudjelovati u podržavanju ničijih navika. Jednostavno ne mogu - poručila je Sanchez.

'Nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno, zar ne?'

Poručila je ljudima koji i dalje žele donirati novac Daveu, da šalju njemu osobno. 

- Nemam njegov mail, možda će ga objaviti. Nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno, zar ne? - zapitala se Sanchez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...