News

Komentari 19

Zbog bolesne noge od 30 kila, susjedi misle da je u njoj vrag

Zbog bolesne noge od 30 kila, susjedi misle da je u njoj vrag

Svaku večer prije spavanja Ayan (9) i Ayub (7) pozdrave se s majkom jer se boje da će umrijeti. Sadia ima teški oblik elefantijaze. Susjedi i prijatelji okrenuli su joj leđa

Somalijka Sadiji Abdinur (35) noga teži 30 kilograma. Ima elefantijazu i u svakom trenutku može dobiti fatalnu infekciju ako se ne liječi. Ne može se kretati ni hraniti djecu. Susjedi i prijatelji okrenuli su joj leđa uvjereni da je u njoj vrag. Ayan (9) i Ayub (7) sada prosjače kako bi obitelj preživjela. Svaku večer prije spavanja pozdravljaju se s njom strahujući da će umrijeti. 

Dobrotvorno društvo Alhidaya pronašlo ju je na ulici, a britanski kirurg Nigel Standfield dao joj je novu nadu. Ponudio joj je da je besplatno operira. Operacija će trajati deset sati. Kirurzi iz susjednog Nairobija ne usude na taj pothvat jer nemaju ni dovoljno znanja ni iskustva. Društvo sada skuplja novac za put u Veliku Britaniju. 

- Molim vas pomozite mi. Svi su me napustili, a svijet je van mog dosega - rekla je Sadia čijeg su prvog muža ubili banditi pred njom. 

Kirurg je objasnio kako bolest prenose komarci, a dovodi do zastoja limfe. U njezinom slučaju parazitski crv je već mrtav, ali posljedice su ostale. 

Najčitaniji članci