Obavijesti

News

Komentari 36

Zbog bure izdali crveni alarm: Nakon snijega stiže ledeni val

Zbog bure izdali crveni alarm: Nakon snijega stiže ledeni val
1

Snijega će ponajprije navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura

VIDEO

Snijeg će danas povremeno padati u Gorskom kotaru i Lici, a moguć je i uz obalu, objavio je DHMZ. 

Snijega će ponajprije navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva. 

Prema prognozi snijeg će padati i u utorak, a narednih dana temperature će biti vrlo niske. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -12 i -3°C u kopnenoj Hrvatskoj, na obali se očekuje od -2 do 4°C, a na otocima, ponajprije južnodalmatinskim, između 5 i 7°C. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od -6 do 0°C, a na moru većinom od 0 do 8°C. Na moru će idućih dana biti vjetrovito uz jaku i olujnu buru s orkanskim udarima. Bura će slabjeti nakon srijede. 

Zbog bure je proglašen crveni alarm za ponedjeljak i utorak na području Istre, primorja i podvelebitskog kanala

Ograničenja u prometu zbog vjetra

Zbog jakoga vjetra ima ograničenja u cestovnom i brodskom prometu; u veće dijelu zemlje ceste su mokre i skliske, mjestimice snijeg, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina i na autocesti A7 između GP Rupa i NP Rupa.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, a moguća je i poledica. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice usporava promet u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su: trajekti na linijama: Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen, katamaranI na linijama: Novalja-Rab-Rijeka, Silba-Olib-Premuda i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao