Obavijesti

News

Komentari 68

'Zbog čestih svađa, Čedomiru su se razboljele supruga i kći'

'Zbog čestih svađa, Čedomiru su se razboljele supruga i kći'
2

Odvjetnica Ivana Raspović, koja je zastupala Čedomira Kerana u sudskim postupcima protiv obitelji Obrovac na Općinskom sudu u Zadru, obratila se javnosti oko njegove pravne pozicije

Višestruke ozljede glave uzrok su smrti Darka Obrovca (37), njegove majke Zvjezdane Obrovac (65) i njezine svekrve Ane Benković (81). Članove obitelji Obrovac je u nedjelju ubio Čedomir Keran (61) u Sukošanu kraj Zadra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Čim su u sedam sati otvorili vrata stare kuće oko koje se spore, nasrnuo je na njih najvjerojatnije sjekirom i izmasakrirao ih udarcima po glavi. Nitko od mještana nije htio ući u kuću do dolaska policije koju je dočekao stravičan prizor.

Čedomir Keran se nakon toga ponašao normalno, pozdravljao susjede, komentirao vrijeme i popio kavu u uobičajenom kafiću. Nitko nije primijetio ništa neobično. Potom je trostruko ubojstvo telefonski priznao prijateljici, odvezao se mopedom u svoje polje iznad Sukošana te si presudio zavezavši omču oko vrata i propucavši se puškom koju ilegalno posjeduje.

Ovo je lice ubojice iz Sukošana: Razljutio ga sukob s nećakom?
Ovo je lice ubojice iz Sukošana: Razljutio ga sukob s nećakom?

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti propucavanje automatskom puškom, a vješanje je, pretpostavlja se, bilo dodatno osiguranje da će zbilja umrijeti.

Samoubojica i trostruki ubojica ostavio je oproštajno pismo na mjestu gdje se ubio. U njemu se obraća obitelji, priznaje što je napravio i kaže da je to morao napraviti. Ne objašnjava zašto ih je ubio niti moli za oprost.

Njegova odvjetnica Ivana Raspović, koja ga je zastupala u sudskim postupcima protiv obitelji Obrovac na Općinskom sudu u Zadru, obratila se javnosti oko pravne pozicije Čedomira Kerana.

Pokolj u Sukošanu: Ubio obitelj zbog imovine pa otišao na kavu
Pokolj u Sukošanu: Ubio obitelj zbog imovine pa otišao na kavu

- U postupku radi smetanja posjeda Čedomir Keran je bio tužena strana te se u tim okolnostima i ponašao. On se trebao braniti, a tužitelj je osoba koja je trebala dokazivati. Struja obitelji Obrovac bila je isključena iz njima poznatog razloga - dotrajale instalacije koje je pod hitno trebalo promijeniti, jer je Čedomir Keran skoro stradao kad je rukovao sa strujom u prizemlju. O tome je obitelj Obrovac bila obaviještena i rekli su da će se iseliti, ali to nije bila istina. Imali su i stan u Zagrebu, koji je pokojna Zvjezdana Obrovac dobila oporukom od pokojne sestre Zlate Keran - navodi Raspović u reagiranju.

Nastavlja da je obitelj Obrovac putem odvjetnika dvaput tražila izuzeće suca koji vodi predmet, što je odbijeno, zbog čega su pokrenuli novi postupak te postupak ovrhe protiv Čedomira Kerana. U tom je postupku očevid bio zakazan za 9. siječnja, a odvjetnica Raspović tvrdi da sud Kerana o tome nije obavijestio niti su mu omogućili da se o njemu izjasni.

Trostrukog ubojicu iz Sukošana našli su mrtvog, ubio se u polju
Trostrukog ubojicu iz Sukošana našli su mrtvog, ubio se u polju

- Zbog svega što su proživljavali supruga mu se razboljela, kao i kći. Neovisno o sudskim postupcima, očito se teško s time nosio i presudio na najgori mogući način. Žao mi je što se to dogodilo, što je to učinio drugima, i sam sebi - izjavila je Raspović tvrdeći da ne opravdava zločine koje je učinio.

Pogreb Čedomira Kerana je u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Sukošanu, a tri žrtve najvjerojatnije će biti pokopane u zajedničku grobnicu, no još nije odlučeno kad.