Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog epidemije gripe: I osječka bolnica je zabranila sve posjete

Zbog epidemije gripe: I osječka bolnica je zabranila sve posjete
1

Nakon splitske bolnice i bolnice u Koprivnici i osječka je bolnica zabranila posjete pacijentima zbog gripe. Hrvatsku je ove godine pogodila epidemija gripe visokog intenziteta

VIDEO

I osječka bolnica zabranila je do daljnjega posjete. 

- Zbog sezonskih epidemioloških osobitosti (velike učestalosti infekcija, febriliteta, gripe, itd.) koji je primijećen kod hospitaliziranih bolesnika, a isto tako i u dijelu populacije koja svakodnevno ulazi u bolničke prostore, primorani u svrhu prevencije moguće epidemije zabraniti do daljnjega posjete na svim ustrojstvenim jedincima KBC-a Osijek - objavio je KBC Osijek.

Posjetimo, ranije su zbog gripe zabranili posjete na nekim odjelima KBC-a Split. Također, posjete je zabranila i koprivnička Opća bolnica.

Iz Nacionalnog centra za influencu u Zagrebu kažu da je Hrvatsku ove godine pogodila epidemija gripe visokog intenziteta. 

- Ove je sezone gripa počela oko četiri tjedna ranije nego prethodnih sezona. Iz svih krajeva Hrvatske imamo dojave o povećanom broju oboljelih od gripe i u laboratoriju za dijagnostiku gripe velik je broj zaprimljenih uzoraka i kontinuirano raste postotak pozitivnih rezultata u ispitivanim uzorcima. Do sada je putem uobičajenog sustava prijavljivanja na temelju kliničke slike (s ili bez laboratorijske potvrde) prijavljeno 3021 oboljelih od gripe u Hrvatskoj. U prošlom tjednu je najveći broj prijava stigao iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te Zagreba - objavio je 5. siječnja Hrvatski zavod za javno zdravstvo. 

U Splitu više od 1000 oboljelih

U trećem tjednu gripe u Splitu, prema službenim podacima, je etiketirano je 1100 oboljelih, a na području cijele Splitsko dalmatinske županije 1500 ljudi. Od petka je nas Klinici za infektologiju KBC Split pregledano 60 pacijenata sa simptomima gripe, a 20 nalazi se u bolnici. Kako poručuju splitski epidemiolozi broj oboljelih će i dalje rasti, te pozivaju građane koje na cijepljene jer cjepiva još ima, iako će trebati 10-ak dana da počne djelovati. I u Zadru raste broj oboljelih od gripe, te se smatra da ima 500 ljudi sa simptomima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...