Obavijesti

News

Komentari 7

Zbog jakog vjetra trajekti su se sudarali na Jadranu

Zbog jakog vjetra trajekti su se sudarali na Jadranu
26

Vjetar je prevrnuo prikolicu na cesti Gaženica - Zadar, a rušio je i stabla, čije su grane padale na aute. Bura je čamce i brodice bacala na stijene

VIDEO

Trajekt Mate Balota bio je vezan u zadarskoj luci, a Juraj Dalmatinac, pun putnika i vozila, isplovljavao je za Preko. Nalet vjetra okrenuo je Matu Balotu, koji je udario u drugi trajekt i okrznuo ga. Nitko od putnika nije ozlijeđen. Na automobile su jučer u Zadru pale odlomljena grana bora i salonitna ploča koju je podigao vjetar. Na brzoj cesti Gaženica - Zadar prevrnula se prikolica. Nitko se, srećom, nije ozlijedio. Ni belgijski bračni par nije se ozlijedio u nasukanoj jedrilici u uvali Žitna kraj Vira. Viranin ih je odsukao gliserom. Vjetar je i u Rovinju bacao čamce.
- Jako jugo izbacilo je dva glisera i gumenjak na stijene. Jedan je gliser dobro oštećen, čini se da mu je voda prodrijela u trup - rekao nam je Alen Šabanagić, koji je snimio nasukana plovila u Rovinju. U Lovranu je pak vjetar lomio stabla koja su pala na automobile.
- Došao sam na parkiralište u Lovranu i imao što vidjeti. Počelo je puhati u subotu ujutro. Kiša je padala. Jak je vjetar srušio stabla na parkirane automobile. Moj je bio dva metra dalje, ali nije oštećen - rekao nam je čitatelj Mario Sabadi iz Volodera.
Plivača maratonca dr. Velimira Šuška (46) pijavica je zahvatila između Preka i Dikla.
- Bio sam oko 1600 metara od cilja. Malo me digla u zrak pa sam zaronio. Bilo je izvrsno. To još nisam doživio - rekao je dr. Šušak.
Jak vijetar i visoki valovi potopili su u subotu ujutro katamaran i jedrilicu vezanu ispred kempa AC Sirena u Novigradu. Oba plovila su slovenskih vlasnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.