Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
73 komentara

Zbog Jasenovca srpski hakeri napali Veleučilište u Vukovaru

Hakeri su 'zalijepili' fotografije strahota iz logora Jasenovac. 'Tesla Team' u poruci navodi da je riječ 'o vašoj povijesti koju ste zaboravili i ne učite vašu djecu'

YouTube
Video: YouTube
73 komentara

Srpski hakeri koji se nazivaju 'Tesla Team' hakirali su na par sati internetske stranice Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Uz svoju poruku, po stranicama su 'zalijepili' brojne fotografije iz logora Jasenovac te ostalih ratnih strahota iz Drugog svjetskog rata. 

Hakeri su ostavili članak za koji tvrde da je riječ  'o vašoj povijesti koju ste zaboravili i ne učite vašu djecu'

- Jasenovac je bio najveći logor smrti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na prostoru okupirane Jugoslavije za vrijeme Drugog svetskog rata. Osnovan je u kolovozu 1941. godine u okolici istoimenog gradića, a uništen od ustaša u travnju 1945. godine. 'Radni logor Jasenovac' bio je Logor smrti za Srbe, Rome i Židove, svih uzrasta, spola, starosti, socijalnih, obrazovnih i drugih profila, kao i za komuniste, pomagače i simpatizere Srba, Roma i Židova'. 

U svojoj poruci srpski hakeri opisuju cijelu povijest Jasenovca, te navode da iako se točan broj žrtava nikada nije utvrdio, pretpostavlja se da je u logoru živote izgubilo između 500.000 i 700.000 ljudi. Osim Jasenovca hakeri navode još neke logore te završavaju: 'Oni koji prošlost ne pamte osuđeni su na to da je ponavljaju'.

Video 'napada' odmah su objavili na YouTubeu gdje navode  kako je napad odgovor na nedavne demonstracije većeg broja hrvatskih građana i političara protiv uvođenja srpskog jezika i ćirilićnog pisma u Vukovaru. 

- Očekujte da će se napadi na hrvatske sajtove nastaviti i u budućnosti - poručuju iz 'Tesla Teama'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message