Obavijesti

News

Komentari 47

Zbog Karamarka bismo trebali osnovati saborsko povjerenstvo

Zbog Karamarka bismo trebali osnovati saborsko povjerenstvo
1

Potpredsjednik Sabora smatra da je posebno povjerenstvo najprikladnije rješenje za istraživanje svih relevantnih činjenica i utvrđivanje je liprvi potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa

VIDEO

Mostovac Robert Podolnjak, potpredsjednik Sabora, gostovao je u utorak u RTL Direktu gdje je kazao kako Most podržava pokretanje postupka protiv Tomislava Karamarka. 

- Čuo sam više najava iz SDP-a. U smislu pokretanja procedure glasovanja o povjerenju potpredsjedniku Sabora, a s druge strane čuo sam da pokreću i pitanje istražnog saborskog povjerenstva. Glasovanje o povjerenju može biti najduže 30 dana podnošenja zahtjeva - rekao je i predložio osnivanje saborskog povjerenstva.

- Mi bismo htjeli rasvijetliti situaciju koja je prisutna u javnosti. Postoji niz relevantnih činjenica koje treba utvrditi. Još uvijek nemamo očitovanje Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Ono što bismo mi htjeli je da se u jednoj saborskoj proceduri, i mislimo da je najprikladnije saborsko istražno povjerenstvo, utvrdimo sve relevantne činjenice. Dakle, to bi povjerenstvo, koje prema zakonu možemo osnovati i na čelu kojeg bi bio zastupnik iz oporbe, moglo doći do svih relevantnih dokumenata, moglo bi ispitati sve relevantne osobe i u roku od dva mjeseca bi moglo utvrditi sve relevantne činjenice koje su od interesa za javnost. Mislimo da je to puno bolji način da utvrdimo što je zapravo istina i postoji li bilo kakva odgovornost u konkretnom slučaju - kazao je Podlonjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.