Obavijesti

News

Komentari 35

Zbog komplikacija na porodu ostala je bez obje potkoljenice

Zbog komplikacija na porodu ostala je bez obje potkoljenice
1

Majka osmero djece iz Velike Britanije zbog komplikacija na porodu carskim rezom ostala je bez obje potkoljenice. Sada tuži bolnicu jer smatra da se tragedija mogla izbjeći

VIDEO

Majka osmero djece iz Velike Britanije zbog komplikacija na porodu ostala je bez obje potkoljenice, javlja Daily Mail.

- Trebao je to biti jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu, a pretvorio se u noćnu moru - rekla je.

Ella Clarke (31)  odvijek je željela veliku obitelj. Svoje prvo dijete, kći Abbie, rodila je s 18 godina dok je bila u vezi s mladenačkom ljubavi. Veza je na kraju propala, a Ella je 2005. upoznala sadašnjeg supruga Iana. U razmaku od 9 godina par je dobio šestero djece: Holly (8), Heidi (7), Blossom (5), Oakley (4), Izzy (3) i Freddija (2).

- Postala sam stroj za rađanje djece, ali voljeli smo našu veliku obitelj. Ian je odličan tata i partner - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ožujku 2015. Ella je ponovno ostala trudna. Oko 20. tjedna, ginekolog ju je upozorio da je posteljica položena nisko, poznato i kao 'placenta previa'. Liječnici su odlučili da će je, kad bude vrijeme, poroditi carskim rezom.  Unatoč dijagnosticiranom stanju, Ella kaže da je trudnoća sve do 36 tjedna bila normalna. No onda je zbog krvarenja prebačena u bolnicu u Torquayju. Doktori su joj rekli da je dijete dobro, ali da je vrijeme za porod.

S obzirom da je preostalih šestero djece, osim prvog, rodila carskim rezom, znala je kakvi su rizici i u što se upušta.

- Potpisala sam papire. Nisam bila uopće zabrinuta. Bila sam uzbuđena što ću napokon vidjeti svoju djevojčicu - rekla je.

U prosincu 2015. rodila se Winter Rose, no samo pola sata nakon poroda javile su se komplikacije.

Zbog stanja zvanog 'placenta accreta' ( posteljica raste u zidu maternice te je nakon poroda povećana šansa da se posteljica neće odvojiti) Ella je izgubila šest litara krvi. Liječnici su izveli histeroktomiju i Ella je primila transfuziju kako bi nadomjestili izgubljenu krv. Nakon toga su je stavili u induciranu komu i smjestili na odjel za intenzivnu njegu.

- Nisam bila svjesna što se događa. Odmah nakon poroda su me uspavali. Znam da u ovakvim situacijama mogu nastati ugrušci krvi u nogama i da je zato nužno pacijenta provjeravati svakih sat vremena - kazala je kasnije Ella.

Ella tvrdi da je prošlo šest sati nakon što ju je liječnik prvi put pregledao. Tada je šteta već bila prouzročena. Nastao je ugrušak koji je zaustavio cirkulaciju i onemogućio dotok krvi.

Doktori su pokušali spasiti stvar, ali je bilo prekasno. Odlučili su amputirati obje potkoljenice kako bi joj spasili život.

Informirali su Ellinog supruga koji je bio u potpunom šoku zbog nenadanog razvoja događaja. Rekao im je da učine sve što mogu. Operacija je potrajala osam sati, a nakon pet dana Ella se probudila iz kome.

- Sjećam se trenutka kad sam otvorila oči. Mislila sam da se budim nakon carskog reza. Očekivala sam da će moja beba biti uz mene. Umjesto toga, liječnici su mi rekli da su morali amputirati potokljenice zbog komplikacija na porodu. Bila sam omamljena lijekovima i mislim da u početku nisam shvaćala što se zapravo dogodilo - govori Ella.

- Tek kad sam uzela u ruke svoju djevojčicu, postalo mi je jasno kakva me ograničena budućnost čeka. Sjećam se kako su mi suze  potekle, a Ian je bio uz mene i tješio me - dodaje.

- Od aktivne majka koja je stalno trčala za djecom ostala sam prikovana za invalidska kolica. Moje petogodišnje dijete nije me moglo pogledati od straha, pa sam noge prekrivala dekom. Obitelj se počela raspadati, a ja sam se osjećala potpuno bespomoćno - priča Ella.

Iako se bolnica ispričala zbog nastalih komplikacija, Ella kaže da je isprika stigla prekasno.

- Imam osmero djece koje moram paziti. Kakav me život čeka? Jedno dijete se svaki put zabrine kad idem u bolnicu na pregled, u strahu je da će mi aputirati još neki ud - kaže Ella koja vjeruje da se tragedija mogla izbjeći da su je liječnici redovito kontrolirali.

- Postala sam sjena onog što sam nekad bila. Djeca se ne žele maziti sa mnom jer se boje moje proteze. Sada spavam u prizemlju jer se navikavam hodati s protezama. Idem na savjetovanja i nadam se da će mi pomoći da se nosim s gubitkom - objašnjava majka.

Glanogovornik bolnice kazao je da se osoblje suosjeća s obitelji te da zbog istrage, koja je u tijeku, ne može davati druge komentare. Obitelj je angažirala odvjetnika koji je pokrenuo sudski postupak protiv bolnice zbog nemarnog liječenja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag