Obavijesti

News

Komentari 48

Halucinirala zbog 'otrovnog' nakita i izgubila dom i dečka

Halucinirala zbog 'otrovnog' nakita i izgubila dom i dečka
3

Britanka je zbog narukvice izgubila kontrolu nad životom. U narukvici je bio otrov abrin. To je otkrila kada je njezin sin iz škole donio upozorenje sa slikom narukvice

VIDEO

Britanka (40) tvrdi da joj je život uništila 'otrovna narukvica' koju je kupila preko eBaya. Gomilu crveno-crnih 'ljubavnih narukvica' kupila je za funtu u travnju 2010. godine, a protekle dvije godine Jo Wollacott iz Bridporta borila se s apscesom, osipom i halucinacijama. Izgubila je dečka, posao pa čak i dom, a zbog svega je ispitivano i njeno mentalno zdravlje. 

Mislila je da je za sve kriva loša sreća, dok nije otkrila da se u narukvici nalazi opasan otrov abrin. Abrin je zabranjen Zakonom o terorizmu. Samo tri mikrograma, ukoliko se progutaju, mogu ubiti čovjeka pa je majka dvoje djece sretna što je ostala živa. 

Jo je jednu narukvicu nosila, još jednu je zadržala, a ostale je prodala. 

- Mjesec dana kasnije imala sam veliki čir u ustima, a onda sam dobila osip po cijelom tijelu. Od stalnog povraćanja bila sam fizički slaba cijelo ljeto. Gubila sam kontrolu nad životom -  ispričala je. 

U srpnju 2010. prekinula je s dečkom, a, kako tvrdi, zbog narukvice je počela i halucinirati. Nekoliko mjeseci kasnije prekinula je i dizajniranje mozaika kojim se bavila jer je zbog bolesti izostajala s posla. Upala je u dugove zbog čega je morala prodati kuću i auto. 

Zbog halucinacija je hospitalizirana

U prosincu 2010. pogoršalo joj se mentalno zdravlje pa je zbog halucinacija nekoliko dana provela u klinici u Dorchesteru, piše Daily Mail. Iako su doktori sumnjali da uzima neke lijekove, testovi su sve opovrgnuli. Nitko nije znao uzrok njenih problema koji su se nastavili i u 2011. godini. 

U studenom prošle godine narukvicu od perlica napokon je skinula i spremila ju u kutiju za nakit nakon čega je sve u njenom životu krenulo nabolje. Poboljšalo joj se mentalno zdravlje, prestale su mučnine, kupila je novi auto i počela je izrađivati dječje igračke.

Ipak, probleme je povezala s narukvicom tek kada je njezin sin Dugan iz škole donio pismo na kojem je bila slika komada nakita s upozorenjem da je opasan. 

Iako su svi oko nje mislili da je za njezino stanje odgovoran stres, sada zna da je za sve bila kriva narukvica .


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke