News

Komentari 29

Zbog poskupljenja: HSU traži opoziv ministra Darija Nakića

Zbog poskupljenja: HSU traži opoziv ministra Darija Nakića

Uvjereni su da Vlada "na čelu s premijerom koji je iz farmaceutske industrije instaliran na najodgovorniju poziciju u državi" povlači poteze koji isključivo idu na štetu građana

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) najavila je u srijedu da će pokrenuti inicijativu za opoziv ministra zdravlja Darija Nakića, zbog odluka o povećanju maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje i uvođenja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu.

"Hrvatska stranka umirovljenika oštro osuđuje odluke Vlade Republike Hrvatske kojima se zbog poskupljenja smanjuje dostupnost zdravstvenih usluga i svjesno i namjerno dovodi u pitanje sustav temeljen na solidarnosti kojeg su građani gradili desetljećima. Poskupljenje maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje s dvije na tri tisuće kuna te uvođenje naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu su samo uvod u dodatna poskupljenja, čiji je krajnji cilj privatizacija zdravstvenih usluga i dodatno bogaćenje već bogatih", tvrde iz HSU-a u priopćenju.

Uvjereni su da slučajna Vlada "na čelu s premijerom koji je iz farmaceutske industrije instaliran na najodgovorniju poziciju u državi" povlači poteze koji isključivo idu na štetu građana, te najavljuju kako će u Saboru pokrenuti inicijativu za Nakićev opoziv.

Ističu kako su prikupili potpise više od 100 tisuća građana protiv najavljenog poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja te kako će u tome "tražiti potporu građana i političkih stranaka kojima je javni interes ispred privatnog".

Najčitaniji članci