Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
47 komentara

Zbog radova: Avioni noću neće moći na 'Tuđman' dva mjeseca

Kada radovi krenu, mogu se očekivati kašnjenja nekih noćnih letova, a za CA su najkritičniji letovi iz Frankfurta, Munchena i Bruxellesa koji slijeću u Zagreb između 22 i 22.35 sati

Foto: Borna Filic/PIXSELL
47 komentara

Zračna luka Franjo Tuđman od srijede 4. travnja naredna dva mjeseca noću će biti zatvorena zbog radova na uzletno-sletnoj stazi zbog čega zrakoplovi tijekom tog perioda neće moći slijetati od 22.35 do 6.35 sati, osim ponedjeljkom i petkom kad će pista biti zatvorena od ponoći. 

To znači da dok traju radovi Hrvatska neće imati zračnu luku koja je otvorena 24 sata, a prema Naredbi o vremenu otvorenosti zračnih luka jedino ZL Franjo Tuđman mora biti otvorena cijelu noć. 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon prošlogodišnjeg incidenta kada zrakoplov Croatia Airlines nije zbog bure mogao sletjeti u Dubrovnik,  a u Zagrebu ga nisu mogli primiti zbog manjka ljudi pa je sletio u Rim, obećao je da će od ovog ljeta i Zračna luka Split biti otvorena 24 sata. Naredbu dva puta godišnje izdaje nadležni ministar, što za ovu godinu još nije učinjeno, ali se, kako kažu u Ministarstvu, očekuje ovih dana.  

A GRADIO SE TRI GODINE Prošlo je godinu dana od kada je 'Tuđman' otvorio svoja vrata

Kada radovi krenu, mogu se očekivati kašnjenja nekih noćnih letova, a za CA su najkritičniji letovi iz Frankfurta, Munchena i Bruxellesa koji slijeću u Zagreb između 22 i 22.35 sati. 

U CA očekuju da će im kasniti oko 10 posto tih letova pa su dogovorili sa Zračnom lukom Pula da produlji otvorenost ako bude potrebe i da prihvati zrakoplove CA koji zbog kašnjenja ne budu mogli sletjeti u Zagreb. Zračna luka Pula odabrana je jer, kako kažu iz CA, cijele godine održava redovit promet, raspolaže svojom tehničkom podrškom i operativnim osobljem. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message