Obavijesti

News

Komentari 14

Počinju velike gužve: Ovo će biti pakleni vikend za vozače

Počinju velike gužve: Ovo će biti pakleni vikend za vozače
1

Već danas očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između od Zagreba prema Bosiljevu i na graničnim prijelazima

VIDEO

Ovog vikenda očekuje se velike gužve na cestama, a vozačima će stvar još dodatno otežavati i ogromne temperature. Već danas očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između od Zagreba prema Bosiljevu, na Krčkom mostu u oba smjera, na cestama kroz Istru prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, duž jadranske obale na prilazima gradovima i turističkim središtima, u trajektnim pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

9:32 - Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, povremeno na cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, na pojedinim dionicama cesta u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8) te na pojedinim granicama s BiH, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog rasutog tereta na autocesti A3 Bregana-Lipovac treba voziti opreznije između 176. i 175. kilometara u smjeru Zagreba, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na većini ostalih cesta promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja i uglavnom je srednje gustoće. P

Na NP Lučko u oba smjera nema dužih čekanja. 

_____________________________________

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice "Oluje" 5. kolovoza: u Slunju se očekuje veći broj posjetitelja pa su na državnoj cesti DC1 kroz Slunj moguće smetnje i zastoji te vozače pozivamo na strpljenje i razumijevanje ili korištenje ostalih, obilaznih prometnica; od 7 sati do bit će zatvorena DC33 u Kninu - Trg Oluje, Ulica dr. Franje Tuđmana i Ulica kralja Zvonimira, a od 10 do 13 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1- Ulica 4. gardijske brigade. Od 21 do 21:05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije "Oluja" kratkotrajno će se obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk.Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u: petak, 4. kolovoza, od 15 do 23 sata, u subotu, 5. kolovoza, od 4 do 23 sata i u nedjelju, 6. kolovoza, od 12 do 23 sata.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezonena većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli - Drvenik Mali - Seget Donji - Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika
STRAVA NA MEDVEŠČAKU

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Žena (42) izbola poznanika

Liječnička pomoć muškarcu je pružena u Kliničkoj bolnici Merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, javlja zagrebačka policija

Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke
UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke

Pad zrakoplova tipa Cessna 182 na području Općine Stupnik dogodio se danas, a prva dojava prema HGSS-u zaprimljena je u 16:13 sati. Fotografije u nastavku su uznemirujuće!
Kolege iz Hitne se oprostile od Ivana: 'Prerano si nas napustio, počivaj u miru u nebeskom letu'
POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI

Kolege iz Hitne se oprostile od Ivana: 'Prerano si nas napustio, počivaj u miru u nebeskom letu'

Cessna 182 je u subotu oko 16 sati pala na području Stupnika. Poginuo je vozač Hitne iz Zaprešića te ozlijeđeno još četvero ljudi. Olupina je ostala zaglavljena u gustoj šumi