News

Komentari 7

Zbog seksualnih napada osudili bivšeg veleposlanika Vatikana

Zbog seksualnih napada osudili bivšeg veleposlanika Vatikana

Afera koja je buknula u veljači 2019. u ozračju brojnih seksualnih skandala Katoličke crkve, naveo je Svetu Stolicu da ukine imunitet  apostolskom nunciju, što je prvi takav slučaj u modernoj povijesti

Bivši veleposlanik Vatikana u Francuskoj, Luigi Ventura, osuđen je u srijedu u Parizu uvjetno na osam mjeseci zatvora zbog seksualnih napada na petoricu muškaraca 2018. i 2019. tijekom obavljanja svoje diplomatske dužnosti.

Pariški kazneni sud proglasio je bivšeg svećenika (76) krivim za sve optužbe i na isplatu 13.000 eura za moralnu štetu četvorici žrtava i 9000 eura za sudske troškove.

Afera koja je buknula u veljači 2019. u ozračju brojnih seksualnih skandala Katoličke crkve, naveo je Svetu Stolicu da ukine imunitet  apostolskom nunciju, što je prvi takav slučaj u modernoj povijesti Vatikana.

Istraga je pokrenuta nakon izvješća pariške vijećnice kada je jedan od djelatnika upozorio na "ruke na stražnjici" u tri navrata tijekom svečanosti.  

Zatim su još četvorica muškaraca prijavila pravosuđu slična ponašanja Luigija Venture između siječnja 2018. i veljače 2019.

Najčitaniji članci