Obavijesti

News

Komentari 14

Zbog skeča za Youtube dojavio da je bomba u centru Zagreba

Zbog skeča za Youtube dojavio da je bomba u centru Zagreba
7

Žao mi je, nisam imao namjeru nikoga povrijediti, rekao je tužiteljici Jurica M. (21) iz Zagreba. Zbog njegove dojave policija je 29. srpnja evakuirala Importanne centar i sat vremena tražila bombu

VIDEO

U Importanne centru Zagreb postavljena je bomba, spasite što više ljudi možete, ovo je anonimna dojava, rekao je 29. srpnja ove godine u 13.48 sati Jurica M. (21) dežurnom policajcu kojemu je Centar 112 prespojio poziv. To mu nije bilo dovoljno pa je u 14.37 sati ponovno zvao 112 i tražio vatrogasce.

- Dobar dan, dogodit će se velika eksplozija u Importanne centru u centru grada na Glavnom kolodvoru, spasite što više ljudi, ne mogu vam ništa više reći - dramatično je govorio dežurnom vatrogascu. On ga je pitao za još detalja pa je Jurica dodao: "Dogodit će se eksplozija, ne mogu vam ništa više reći, za šesnaest minuta će se aktivirati četiri C4 bombe".

- Policija je već tamo, požurite molim Vas, ne mogu ništa više reći - dodao je mladić.

Odmah nakon dojave u Importanne centar sjatio se velik broj policajaca. Evakuirali su trgovački centar te krenuli s protueksplozijskim pregledom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budući da je znao da ništa od toga nije istina i da nikakve bombe nema u Importanneu policija ga je kazneno prijavila zbog dva kaznena djela lažne uzbune. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega je podiglo optužnicu kojom traže da ga sud osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca. 

Jurici, koji je po zanimanju trgovački komercijalist i medicinski tehničar te je zaposlen u trgovačkom društvu u Importanne centru, već je ranije osuđivan te je izdržavao kaznu u Turopolju.

U svojoj obrani Jurica je priznao krivnju za oba djela, no branio se da su on, njegov menadžer i prijateljica, koje nije želio imenovati, zapravo htjeli snimiti skeč za njegov Youtube kanal.

- Žao mi je. Nisam imao namjeru nikoga povrijediti. Uplašili smo se i otišli prije dolaska većeg broja policajaca. Snimili smo početak poziva, no audio snimku nismo dalje proslijedili - pokušao se pravdati Jurica. Evakuacija Importanne centra tog je dana trajala od 14.48 do 15.10 sati, a protueksplozijski pregled trajao je od 15.10 do 16.10 sati.

Već sljedećeg dana policajci su pokucali Jurici na vrata te mu oduzeli mobitel kojim se koristio. U njemu su pronašli dvije sim kartice. jedna je glasila na neregistriranog korisnika te je imala pozivni broj s kojega je oba puta zvan Centar 112.
Optužnicu tek treba potvrditi Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a