News

Komentari 1

Zbog veće količina soje: TIMA oblatne se povlače iz prodaje

Zbog veće količina soje: TIMA oblatne se povlače iz prodaje

S obzirom da je u proizvodu utvrđena veća količina soje te da je na oznaci neadekvatno naveden njezin sadržaj, proizvod može predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na protein soje

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u utorak o opozivu proizvoda TIMA oblatne, od 200 grama, proizvođača 'Voćar' iz BiH, radi veće količine soje nego što je to označeno u sadržaju proizvoda.

S tržišta se povlači proizvod TIMA oblatne, 200 g, bar koda 3870507000011, svih datuma - najbolje upotrijebiti od 17. 4. 2018. do 30. 6. 2020.godine. Poizvođač je Voćar d.o.o., iz Gornjih Rahića u Bosni i Hercegovini, a na tržište ga je stavila tvrtka KAUFLAND Hrvatska iz Zagreba.

 S obzirom da je u proizvodu utvrđena veća količina soje te da je na oznaci neadekvatno naveden njezin sadržaj, proizvod može predstavljati potencijalnu opasnost za osobe alergične na protein soje, ističe se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

 Dodatne informacije o opozivu proizvoda dostupne su na besplatnom službenom telefonu subjekta u poslovanju s hranom 0800 223 223, a obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, dodaje se u priopćenju.

Najčitaniji članci