Obavijesti

News

Komentari 25

Zbunili Kosor: Ne sjeća se više kako je otkupila stan

Zbunili Kosor: Ne sjeća se više kako je otkupila stan
4

Premijerka je prije 15 godina otkupila stan od 90 kvadrata u Zagrebu za oko 15.000 eura iako je imala stanarsko pravo na 38 četvornih metara

VIDEO

Ja sam to sve napravila unutar zakonskih rokova, o čemu možete dobiti pouzdanu dokumentaciju, odgovorila je prije četiri godine Jadranka Kosor u emisiji 'Nedjeljom u 2' na pitanje kako je otkupila stan na zagrebačkim Ravnicama. Naime, Kosor je 1995. godine imala stanarsko pravo na stan od 38 četvornih metara pa je studente novinarstva, koji su gostovali u emisiji, zanimalo kako je onda otkupila stan od gotovo 90 kvadrata. Kosor je objasnila da je njezin bivši suprug '80-ih dobio stan u Velikoj Gorici od Hrvatskog radija gdje su oboje tada radili. Nakon što im se rodio sin Lovro, odlučili su mijenjati taj stan za drugi na Ravnicama koji je bio u tadašnjem Vojno-stambenom fondu. Naknadno je Kosor zamijenila i taj stan za sporni stan od 90 kvadrata u istoj ulici koji je 1995. i otkupila.
- Ali, morali ste steći pravo na otkup tog stana, a institut stanarskog prava je 1995. godine već bio ukinut - upitao ju je student na što je ona odgovorila kako se ne sjeća svih detalja. Nije se mogla ni odlučiti je li njen stan bio u okviru MORH-a ili ne.
- Moj stan je bio u okviru Ministarstva obrane. Ja nisam dobila stan od Ministarstva obrane. Ja sam već... Moj stan je već bio u tom... Moj manji stan je već bio u tom kompleksu - zbunila se tada Kosor. Na pitanje je li istina da nije platila ni porez na nekretninu, Kosor je odgovorila studentu:
- Platila sam, mladi gospodine, sve što se trebalo platiti u to vrijeme kad sam tu transakciju obavljala. Inače, stara priča oko premijerkinog stana ponovno je postala aktualna nakon što je nedavno SDP-ov zastupnik Igor Dragovan pozvao DORH da ispita način na koji je Kosor došla do stana u Šeferovoj 4. Krajem siječnja DORH je, na temelju dokumentacije koju im je ona dostavila, priopćio da je stan kupljen u skladu s odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak