Obavijesti

News

Komentari 39

Zdenka (78) je našla dom za više od 350 napuštenih pasa

Zdenka (78) je našla dom za više od 350 napuštenih pasa
3

Mještani Zdenku zovu Superbaka, a nadimak je osvojila dugogodišnjim nesebičnim pomaganjem napuštenim kućnim ljubimcima kojima je uvijek uspjela osigurati dom

VIDEO

Spašavajući živote kućnih ljubimaca, Zdenka je dokazala da dobrota pronađe put čak i ondje gdje je zakazala ljudskost.

Većina od šest pasa baki Zdenki stigla je samo na privremeni smještaj. Bingo je s njom 14 godina. Mješanca Bobija susjed je izbo vilama. Veterinaru je stigao s desetak rana, probodenim plućima i bubrezima, ali eutanazija nikako nije dolazila u obzir.

Sretan pasji život Iskri su uništili lovci koji su joj prije dvije godine propucali kralježnicu. Kujica na rubu smrti bila je na operacijama u Zagrebu i Njemačkoj, a dobila je i kolica. - Mnogi su nam savjetovali da je uspavamo, ali nije bilo na nama da odlučujemo o njoj jer je Iskra sama odlučila da želi živjeti - zaključila je baka. 

Kroz njezinu kuću u četiri godine prošlo je najmanje 350 pasa. Neke je spasila od smrti iz šinteraja, a neki su došli s ulice. Mješanka Kiara bila je štene od jedva dva kilograma kad ju je prodavačica iz obližnje trgovine našla u snijegu.

- Kad je došla k nama, bila je puna ozeblina, a s dlake su joj visjele grude i sige. Previše mi je prirasla srcu i zato sam je odlučila zadržati - smije se Zdenka.

Slično je bilo i sa sedmomjesečnim Cigom. Stigao je s bratom Mikijem i čini se da će ondje i ostati jer, kaže baka, previše sliči njezinu Bingu i zato ga ne može dati. Iako u kolicima i s rakom debelog crijeva, ne posustaje u želji da makar nekome ovaj život učini ljepšim i ugodnijim.

Baka Zdenka svojoj je unuci najveći ponos

Čuvši da će Zdenka dobiti nagradu, unuka je briznula u plač.

- Baka je uvijek bila moj ponos, a sad sam osobito sretna što će biti i ponos cijele Hrvatske - rekla je kroz suze unuka Branimira Bosanac, koja joj pomaže u kućanstvu i u skrbi o psićima.

Priču o Zdenki gledajte u ponedjeljak u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HTV-u i na www.ponoshrvatske.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.