News

Komentari 166

Zdravko Mamić objavio video sudaca na rođendanskoj fešti

Zdravko Mamić objavio video sudaca na rođendanskoj fešti

Mamić, koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa danima na društvenim mrežama objavljuje brojne optužbe na račun sudaca koji su vodili njegove slučajeve i slučajeve njegovog brata

Osuđeni bjegunac Zdravko Mamić na svom Facebook profilu objavio je novi video, a riječ je, kako je napisao o rođendanskom slavlju. Prema snimci se može zaključiti kako se slavio rođendan suca Zvonka Vekića, kojem pred kraj videa pjevaju "Sretan rođendan".

Podsjetimo, Mamić tvrdi da je Vekića vodio u Dubai, a snimku je, kako je napisao, objavio nakon što je vidio da je Krušlin za svog branitelja angažirao odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića, koji je večeras za RTL izjavio da je njegov klijent zgranut optužbama koje Mamić iznosi na njegov račun.

Inače, suđenje optuženima na čelu s braćom Mamić za izvlačenje milijuna kuna iz GNK Dinamo danas je odgođeno. Naime, na raspravu su došli svi optuženici osim Igora Krote, koji je sucu javio kako je u ljekarni doznao da mu je određena samoizolacija, testirao se i zbog toga nije mogao doći na suđenje. Sudu je priložio liječničku potvrdu o samoizolaciji. Kako svi optuženici moraju biti nazočni da bi se rasprava mogla održati, sudac je odgodio raspravu.

Janjko Grlić, odvjetnik Damira Vrbanovića podnio je prijedlog za prenošenje mjesne nadležnosti.

- U tridesetogodišnjoj odvjetničkoj praksi još nisam vidio da je ikad pokrenut bilo kakav stegovni postupak protiv sudaca zbog fotografija. Držimo da se iza te čelične zavjese pravosuđa skriva nešto puno dublje, o čemu za sada pravosudni sustav, pa i Uskok, ne žele ništa objaviti svima nama koje to jako zanima - pojasnio je Grlić.

Dodao je da obrana smatra kako nema nikakvih zakonskih razloga da se rasprava i dalje održava pred ovim sudom.

Najčitaniji članci