Obavijesti

News

Komentari 12

Žele mijenjati Ustav: SDP i HDZ idu na "hladne slučajeve"

Žele mijenjati Ustav: SDP i HDZ idu na "hladne slučajeve"
1

Tomislav Karamarko pristao bi na izmjene Ustava o nezastarijevanju političkih ubojstava, ali ima i nove zahtjeve prema Milanoviću, koji je sve slabiji

VIDEO

Tomislav Karamarko najavio je pristanak na promjenu Ustava, koju zagovara Zoran Milanović. U Ustav bi se trebala ugraditi odredba prema kojoj za kaznena djela teških ubojstava s političkim pobudama ne bi vrijedila zastara.

BLAMAŽA ZVANA LEX PETROVIĆ

Milanović se tom inicijativom - koju su njegovi koalicijski partneri glatko odbili - pokušao izvući iz nevolje u koju je upao izglasavanjem Lex Perković - donošenjem Zakona koji sprječava izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj, Milanovićeva se Vlada, naime, odmah po prelasku europskog praga legitimirala kao još jedan balkanski pridošlica koji cvili i ponaša se pokorno dok mu se ne ispune želje, no odmah nakon toga pokazuje svoje pravo lice... Takvu su igru već odigrale Bugarska i Rumunjska, koje su se nakon prijema u EU vratile politici koju bi Milanović nazvao “bizantinskom”. To je politika “s figom u džepu”, politika velike prijetvornosti, javnog usvajanja propisa, koji se tajno krše. Lex Perković Hrvatskoj je nanio ozbiljnu reputacijsku štetu. Milanović bi time htio demonstrirati odlučnost da se riješe politički zločini iz prošlosti, ali tako da se Perkovića ipak ne isporuči Njemačkoj nego da mu se sudi u Hrvatskoj.

Nitko još ne zna što je hrvatski premijer, u nedavnom nastupu strašne ljutnje htio reći tvrdnjom kako HDZ može inzistirati na istrazi političkih ubojstava, no time će - tjerajući lisicu - istjerati King Konga. Josip Perković za vrijeme rata tijesno je surađivao s Gojkom Šuškom, drugim najvažnijim čovjekom u povijesti HDZ-a uopće.

>>> Više pročitajte u Expressu


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.