Obavijesti

News

Komentari 219

Šojgu razgovarao s američkim ministrom obrane; Kuleba: Rusi u Ukrajini provode genocid!

Šojgu razgovarao s američkim ministrom obrane; Kuleba: Rusi u Ukrajini provode genocid!

Volodimir Zelenski tvrdi kako su Rusi minirali branu na jugu države i da bi aktivacijom eksploziva došlo do ogromnih poplava u Ukrajini...

Najvažniji događaji

Pogledajte video: 

Pokretanje videa...

putin na vojnom poligonu 03:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.15

Zelenski optužio Rusiju da 'namjerno' zadržava brodove s ukrajinskim žitaricama

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je u petak Rusiju da "namjerno" zadržava prolazak brodova s ukrajinskim žitaricama životno važnih za mnoge afričke i azijske zemlje.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.10

Kadirov poslao svoje maloljetne sinove u Ukrajinu: Oni mu na 'poklon' doveli tri zarobljenika

Na Twitteru se dijeli poprilično bizaran video u kojem maloljetni sinovi čečenskog vođe Ramzana Kadirova svom ocu na 'poklon' s bojišt u Ukrajini dovode tri zarobljenika.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.06

Srbija usvojila deklaraciju o zajedničkoj osudi 'neopravdane vojne invazije na Ukrajinu'

Srbija odbija uvesti sankcije Rusiji no pridružila se ostalim podunavskim zemljama u zajedničkoj osudi "neopravdane vojne invazije na Ukrajinu”.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.03

Ruski mediji: Ministri obrane Rusije i SAD-a razgovarali kako bi razjasnili nesporazume

Američki ministar obrane Lloyd Austin i ruski ministar obrane Sergej Šojgu razgovarali su u petak prvi put od svibnja, a visoki ruski diplomat rekao je da je poziv bio potreban kako bi se uklonili nesporazumi, izvijestila je novinska agencija TASS.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.30

Prebeg o zarobljeništvu: Cijelo vrijeme su mi govorili 'ti si plaćenik'

Prošlo je mjesec dana otkako je Vjekoslav Prebeg oslobođen iz ruskog zarobljeništva u razmjeni zarobljenika između Ukrajine i Rusije, a 40-godišnji Hrvat je, vidno potresen, prepičao svoje iskustvo za Reuters.

Vojnik po zanimanju, Prebeg je rekao da je otišao u Kijev u prosincu 2019. jer je želio pomoći Ukrajini u njenom istočnom ratu protiv proruskih separatista, a kasnije se prijavio u ukrajinsku vojsku u svibnju 2020.

Njegov bataljun bio je na prvoj crti napada kada je ruska invazija započela 24. veljače.

Brojčano nadjačani, bili su prisiljeni na povlačenje. Mjesec dana kasnije, tijekom borbi u blizini južnog grada Mariupolja, rekao je da su ga zarobili ruski vojnici, koji su Prebega odveli u stožer svoje jedinice u napuštenoj vojarni.

- Kad sam stigao tamo, izveli su me iz auta; glava mi je bila pokrivena nekakvom vrećom. Odmah sam dobio udarac u glavu, slomljen mi je nos te je počelo brutalno ispitivanje.

Rekao je da je tamošnje nasilno postupanje prestalo kada je intervenirao zapovjednik jedinice. Pregeb je rekao da mu je dopušteno da se istušira, dali su mu hranu i piće.

Rekao je da je zatim proveo noć u garaži s drugim ratnim zarobljenicima, svezan i zavezanih očiju, prije nego što je prebačen u istočnu regiju Donjecka pod ruskom kontrolom.

- Oni su stalno repetirali oružje i stavljali nož po raznim dijelovima mog tijela, nogama, vratu, trbuhu, posebno meni jer sam bio stranac i cijelo vrijeme su govorili 'ti si plaćenik'- rekao je.

Komentari 219