Obavijesti

News

Komentari 80

Moskva tvrdi da su ih Ukrajinci napali u Belgorodu, Kijev opet na udaru ruskih projektila...

Moskva tvrdi da su ih Ukrajinci napali u Belgorodu, Kijev opet na udaru ruskih projektila...

Ušli smo u 460. ruske invazije na Ukrajinu. Rusi opet 'udaraju' po Kijevu, ali i kukaju zbog navodnih ukrajinskih napada na rusku regiju Belgorod...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Josep Borrell: Rusija neće pregovarati dok pokušava pobijediti u ratu u Ukrajini

24sata

Šef diplomacije Europske unije Josep Borrell u ponedjeljak je rekao da vjeruje da Rusija neće biti voljna pregovarati dok god nastoji pobijediti u ratu u Ukrajini, dodavši da "nije optimističan" po pitanju toga što bi se moglo dogoditi u ratu ovo ljeto.

"Vidim koncentraciju vojske s obje strane, jasnu volju Rusije da pobijedi u ratu", rekao je Borrell u Barceloni. "Rusija neće pregovarati dok pokušava pobijediti u ratu."

Dodao je da je Rusija opetovano signalizirala da neće zaustaviti operaciju dok njezini vojni ciljevi ne budu postignuti.

Više pročitajte OVDJE.

18:57

Na sjeveru Europe počele su opsežne NATO-ove vježbe vojnih zrakoplova: Evo tko sudjeluje...

Opsežne vojne vježbe u kojima sudjeluje oko 150 borbenih zrakoplova iz zapadnih zemalja, među kojima su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska, počele su u ponedjeljak u Finskoj, Švedskoj i Norveškoj, objavile su finske zračne snage.

U spomenutim zemljama koje graniče s Rusijom, manevri bi trebali trajati gotovo dva tjedna, objavila je Finska, nova članica NATO-a, koja predvodi operaciju "Arktički izazov".

OVDJE VIŠE O TEMI


 

17:29

Savjetnik Zelenskog predlaže demilitariziranu zonu u Rusiji

Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je u ponedjeljak da bi u sklopu mirovnog sporazuma, u Rusiji uz granicu s Ukrajinom trebalo formirati demilitariziranu zonu od 100 do 120 kilometara.

Područje bi bilo nužno za zaštitu ukrajinskih krajeva od granatiranja, napisao je Podoljak na društvenoj mreži Twitter.

OVDJE VIŠE O TEMI

17:17

Oglašena zračna uzbuna u Kijevu

Ukrajinska Pravda piše kako Kijevom odjekuju sirene za zračnu uzbunu. Vlasti građane savjetuju da odu u skloništa. 

17:12

Oporba u Poljskoj bijesna zbog povjerenstva o ruskom utjecaju: 'To je kraj demokracije  u državi'

Poljski predsjednik Andrzej Duda podržao je u ponedjeljak osnivanje povjerenstva o istraživanju "ruskog utjecaja u Poljskoj" koje oporba i brojni pravnici opisuju kao "neustavno" i "staljinističko" tijelo, ususret parlamentarnim izborima u jesen.

Cijela oporba - ljevica, centar pa čak i krajnja desnica, jednoglasno je objavila da neće sudjelovati u radu povjerenstva koje označava "kraj demokracije" u Poljskoj i gura zemlju u "građanski rat", rekao je Szymon Holownia, predsjednik centrističke stranke Poljska 2050. 

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 80