Obavijesti

News

Komentari 210

Rusi na istoku Ukrajine krenuli u ofenzivu, Zelenski se nada zapadnim borbenim avionima...

Rusi na istoku Ukrajine krenuli u ofenzivu, Zelenski se nada zapadnim borbenim avionima...

Danas je 351. dan ruske invazije na Ukrajinu. Macron je kazao Zelenskom kako je Francuska odlučna pomoći Ukrajini da dođe do pobjede

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.43

Ukrajina: Uništili smo ruskog Terminatora za kojeg su se hvalili da je neuništiv

Snimku navodnog uništenja ruskog borbenog oklopnog vozila BMPT Terminator u blizini grada Kremina objavio je i sam guverner regije Luhansk, Serhij Hajdai.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

 

21.50

Putin: Nismo započeli sukobe u Ukrajini, želimo ih zaustaviti jer oni traju od 2014.

Ove sukobe pokrenuli su nacionalisti u Ukrajini i oni koji su ih podržavali 2014. godine, kada je izvršen državni udar. Sve je to počelo s tim, nakon čega su uslijedili događaji na Krimu i u Donbasu, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak.

Putin je dodao kako je Kijev pokrenuo rat protiv Donbasa 2014., kršeći sve dogovore i obveze, dovevši regije Donbasa gotovo u blokadu, prenosi ruska agencija TASS.
 

20.43

Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD sankcionirali 7 ruskih hakera

Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD sankcionirali su sedam ruskih državljana zbog njihove povezanosti s razvojem i uvođenjem ransomwarea, u sklopu vladinog obračuna s kibernetičkim kriminalcima, izvještava PA Media. 

Ransomwarei su, navode, korišteni za napad na infrastrukturu Ujedinjenog Kraljevstva i druge na međunarodnoj razini.

- Sankcioniranjem ovih cyber-kriminalaca šaljemo jasan signal njima i drugima koji su uključeni u ransomware da će odgovarati - poručio je britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly.
 

19.45

Meloni nezadovoljna što sinoć nije pozvana na sastanak sa Zelenskim na kojem su bili Macron i Scholz

Talijanska premijerka Giorgia Meloni kritizirala je Francusku i Njemačku nakon što nije bila pozvana na večeru u Pariz s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, čiji su se čelnici, francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemački kancelar Olaf Scholz s njime sastali prije današnjeg EU samita.

Situacija je bila drukčija još prošle godine, kada je tadašnji talijanski premijer Mario Draghi surađivao s Macronom i Scholzom oko Ukrajine, dok je sada Meloni je ostala po strani, što je danas opisala 'neprimjerenim'.
 

17.50

Plenković: Nastavljamo podržavati Ukrajinu

Premijer Andrej Plenković poručio je da Republika Hrvatska nastavlja podržavati europski put Ukrajine i pružati pomoć ukrajinskom narodu, koji danas brani vrijednosti i slobodu cijele Europe.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

 

Komentari 210