Obavijesti

News

Komentari 140

Ukrajina oslobađa teritorij, Rusi nisu sigurni što točno pripajaju, Kadirov svoju djecu šalje u rat...

Ukrajina oslobađa teritorij, Rusi nisu sigurni što točno pripajaju, Kadirov svoju djecu šalje u rat...

Volodimir Zelenski tvrdi da je ključni ukrajinski grad Liman 'potpuno očišćen' od ruskih trupa. Rusi su pak ponovo napali rodni grad ukrajinskog predsjednika Krivi Rih

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.33

Snimka Putinovog navodnog 'nuklearnog vlaka' uzbunila je analitičare: 'Ovo je veliki rizik'

24sata

Obrambeni analitičar baziran u Poljskoj, Konrad Muzika, tvrdi kako je u središnjoj Rusiji viđen vlak kojim upravlja 12. glavna direkcija Ministarstva obrane Ruske Federacije, tajnovito tijelo koje je zaduženo za nuklearnu municiju, njezino skladištenje, održavanje, transport te izdavanje vojsci, javlja The Times.

Muzika tvrdi kako će Putin vjerojatno posezanje za nuklearnim oružjem pokazati na Crnom moru.

Više pročitajte OVDJE.

20.51

Ministarstvo pozvalo ruskog veleposlanika na razgovor zbog Putinove aneksije u Ukrajini

Državna tajnica za EU poslove hrvatskog MVEP-a Andreja Metelko-Zgombić pozvala je u ponedjeljak ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Andreja Nesterenka kako bi mu izrazila prosvjed zbog "protupravne aneksije" četiri ukrajinske pokrajine - Donecka, Luhanska, Zaporižja i Hersona, priopćio je MVEP.

"Državna tajnica istaknula je da Republika Hrvatska ne priznaje i nikada neće priznati aneksiju navedenih pokrajina te je od Ruske Federacije zatražila poništenje takvog protupravnog čina i povlačenje svih ruskih vojnih snaga i opreme s cjelokupnog državnog područja Ukrajine", navodi se u priopćenju hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Više pročitajte OVDJE.

19.45

Rekordnih 83 posto Ukrajinaca želi članstvo u NATO savezu

24sata

Rekordnih 83 posto Ukrajinaca želi da se njihova zemlja pridruži NATO savezu, objavila je u ponedjeljak kijevska agencija za ispitivanje javnog mnijenja, navodeći rezultate ankete provedene nakon što je Kijev podnio zahtjev za članstvo u vojnom bloku.

Agencija Rating Group provela je anketu na uzorku od 2000 ispitanika 1. i 2. listopada nakon što je u petak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objavio da Ukrajina podnosi ubrzani zahtjev za članstvom u NATO savezu.

Više pročitajte OVDJE.

19.22

Rusija smijenila zapovjednika Zapadnog vojnog okruga

Rusija je smijenila zapovjednika Zapadnog vojnog okruga, objavio je u ponedjeljak ruski medij RBC, što je najnovija smjena visokih dužnosnika nakon niza poraza i poniženja u ratu u Ukrajini.

Generala Aleksandra Žuravljova zamijenit će general Roman Berdnikov, objavio je RBC. Tvrdnja nije službeno potvrđena, a prenijeli su je i drugi mediji.

Više pročitajte OVDJE.

18.50

Donji dom ruskog parlamenta odobrio aneksiju četiriju okupiranih ukrajinskih regija

24sata

Donji dom ruskog parlamenta odobrio je u ponedjeljak zakone o pripajanju četiriju okupiranih ukrajinskih regija Rusiji nakon na brzinu organiziranih referenduma koje su Ukrajina i zapadne zemlje osudili, ocijenivši ih nelegitimnima i prisilnima.

"Nijedan zastupnik Dume nije glasao protiv odluke kojom se nastoji i formalno uključiti ukrajinske regije Herson, Doneck, Luhansk i Zaporižju u Rusiju. Odluka je donesena jednoglasno. U Ruskoj Federaciji je 89 entiteta", napisao je na Telegramu predsjednik parlamenta Vjačeslav Volodin objavivši i kartu Rusije koja uključuje četiri pripojene regije te Krim, koji je Rusija pripojila 2014., također uz izostanak međunarodnog priznanja.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 140