Obavijesti

News

Komentari 112

Raketni napad na Sevastopolj. Pojavile se snimke gorućeg sjedišta Crnomorske flote

Raketni napad na Sevastopolj.  Pojavile se snimke gorućeg sjedišta Crnomorske flote
5

U dnevnom izvještaju ukrajinskih oružanih snaga stoji da Rusija je u ratu ostala bez 275.460 vojnika i 4655 tenkova. Rusija je obavijestila o eksplozijama u krimskom Sevastopolju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.12

Lavrov: SAD "izravno u ratu" s Moskvom

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u subotu da su Sjedinjene Države i drugi saveznici Ukrajine "izravno u ratu" s Moskvom.

Novinar je Lavrova upitao u kojem se trenutku SAD izravno uključuje u rat protiv Rusije, za razliku od angažiranja u posredničkom sukobu.

- Možete ovo zvati kako god želite, ali oni su izravno u ratu s nama. Možemo ovo nazvati hibridnim ratom, ali to ne mijenja stvarnost- rekao je Lavrov.

- Oni su učinkovito angažirani u neprijateljstvima s nama, koristeći Ukrajince kao stočnu hranu- dodao je.

Ministar vanjskih poslova rekao je da SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i mnogi drugi "vode rat" protiv Rusije i da su uključeni u neprijateljstva protiv te zemlje.

 

20.34

Lavrov: Ukrajinski rat će se riješiti na bojnom polju ako se Kijev i Zapad nastave držati mirovnog plana

Sada je poznato više detalja o Lavrovljevom odbacivanju predloženog mirovnog plana Ukrajine.

- To je potpuno neizvedivo- rekao je o planu mira u 10 točaka koji promovira Kijev.

- To nije moguće provesti. To nije realno i svi to razumiju, ali u isto vrijeme kažu da je to jedina osnova za pregovore.”

Rekao je da će se sukob riješiti na bojnom polju ako Kijev i Zapad ostanu pri tom stavu.

19.58

Lavrov idućeg mjeseca ide u Pjongjang

Lavrov je rekao da će sljedeći mjesec otići u Pjongjang na dodatne pregovore nakon dogovora koje su postigli Vladimir Putin i Kim Jong Un, izvijestio je Reuters.

19.09

Lavrov nazvao Zapad 'carstvom laži', optužuje ga za kolonijalizam

U svom obraćanju Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, Lavrov je optužio Amerikance i Europljane za neodržavanje "svih vrsta obećanja", uključujući ona pravno obvezujuća, te za primjenu "kvazikolonijalnih metoda pokoravanja".

- Naša budućnost je oblikovana borbom, borbom između globalne većine, u korist pravedne raspodjele globalnih dobrobiti… i nekolicine koji koriste gotovo kolonijalne metode podjarmljivanja kako bi održali svoju dominaciju, koja klizi kroz njihove prste- rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

- Kolektivni Zapad... dugo je odbacivao načelo jednakosti, gledajući s visoka prema ostatku svijeta- rekao je, dodajući da zapadne zemlje nisu održale svoja obećanja, uključujući obećanje NATO-a da se neće širiti na istok prema Rusiji.

- Kao što je Putin istaknuo, Zapad je taj koji je uistinu carstvo laži- dodao je.

18.48

Još tri broda prošla kroz crnomorske koridore za utovar u ukrajinskim lukama

Još tri broda prošla su ovaj tjedan kroz humanitarne koridore u Crnom moru za utovar u ukrajinskim lukama, rekla je u subotu američka veleposlanica u Ukrajini Bridget A. Brink.

- Dva izlazna broda koja prevoze žito namijenjena lukama u Africi, Aziji i na Bliskom istoku sada su na putu za Bospor- dodala je Brink u objavi na X.

- Unatoč povlačenju Rusije iz Crnomorske inicijative za žito, Ukrajina nastavlja svoje napore da nahrani svijet.

Komentari 112