Obavijesti

News

Komentari 19

Zelenskij oštro: Na našoj zastavi neće biti kukastih križeva...

Zelenskij oštro: Na našoj zastavi neće biti kukastih križeva...

Ako se invazija nastavi i Rusija ne odustane od svojih planova protiv Ukrajine, onda je potreban novi paket sankcija... radi mira. Tražimo bojkot ruske nafte i drugog ruskog izvoza te zaustavljanje izvoza u Rusiju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij aktivan je na društvenim mrežama. Objavama pokušava podići moral Ukrajincima. U ponedjeljak je pozvao na nove međunarodne sankcije Rusiji zbog njezine invazije.

POGLEDAJTE VIDEO: Zelenskij zaprijetio Rusima

Pokretanje videa ...

- Tražimo bojkot ruske nafte i drugog ruskog izvoza te zaustavljanje izvoza u Rusiju - poručio je Zelenskij.

Zapadne sankcije uvedene zbog ruskog vojnog napada već su izolirale Rusiju do stupnja koji nikada prije nije iskusila tako velika ekonomija. Zelenskij je rekao da je potrebno povećati gospodarski pritisak, pozivajući na snagu uvođenje međunarodnog trgovinskog embarga na Rusiju.

- Ako se invazija nastavi i Rusija ne odustane od svojih planova protiv Ukrajine, onda je potreban novi paket sankcija... radi mira - rekao je u videoobraćanju, posebno spominjući bojkot ruske nafte i naftnih derivata.

- Bojkotirajte uvoz u Rusiju - ako se ne pridržavaju civiliziranih pravila, onda ne bi trebali primati robu i usluge od civilizacije - neka ih rat hrani - dodao je.

Za kraj je poslao snažnu poruku.

- Na našoj zastavi nema krvi. Neće biti crnih mrlja, neće biti kukastih križeva. Ukrajinska zastava je zemlja, mirna, plodna, zlatna, bez tenkova. Nebo je mirno, vedro i plavo bez raketa. Tako je bilo prije, tako će i biti.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<