Obavijesti

News

Komentari 33

Želi voditi Rijeku: Sanja Barić HNS-ov kandidat na izborima?

Želi voditi Rijeku: Sanja Barić HNS-ov kandidat na izborima?
1

Ustavnopravna stručnjakinja i profesorica na Pravnom fakultetu u Rijeci Sanja Barić vrlo je blizu odluke da bude kandidat HNS-a na lokalnim izborima za gradonačelnicu Rijeke

VIDEO

Ustavnopravna stručnjakinja i profesorica na Pravnom fakultetu u Rijeci Sanja Barić vrlo je blizu odluke da bude kandidat HNS-a na lokalnim izborima u svibnju za gradonačelnicu Rijeke, te je ona osoba s kojom ta stranka želi pobijediti SDP-ovog Vojka Obersnela u Rijeci, ekskluzivno doznaje 24sata od izvora iz vrha te stranke.

Sanju Barić, kako nam je potvrđeno, su Ivan Vrdoljak i Vesna Pusić posjetili prošli tjedan u Rijeci i ponudili joj kandidaturu za gradonačelnicu Rijeke.

Na tom ručku, ispričala nam je osoba koja ih je vidjela, bila je i HNS-ova zastupnica u Saboru i gradonačelnica Kraljevice, Nada Turina Đurić, te šef riječkog HNS-a Andrej Poropat.

-Da, našli smo se sa Sanjom Barić i razgovarali smo s njom o lokalnoj, ali i nacionalnoj politici. No, to je sve što vam mogu reći - kratko nam je potvrdio Ivan Vrdoljak ne želeći potvrditi da će ona biti njihov kandidat, no nije se trudio informaciju niti demantirati. Kratko je dodao da će se sve znati na vrijeme. Sanja Barić nam se nije javljala na pozive.

Sanja Barić bi trebala, kažu naši izvori u vrhu HNS-a, biti nezavisna kandidatkinja s podrškom HNS-a, a iza nje bi stale i još neke manje stranke i građanske udruge, te akademska zajednica u Rijeci, kažu naši izvori.

Iako se do sada špekuliralo kako bi Obersnela nakon 16 godina vladavine napadali s renomiranim riječkim prorektorom Perom Lučinom, u HNS-u kažu da se od njega nikada nije odustalo, naprotiv, da bi on bio uz Barić u cijeloj kandidaturi, te da bi nosio listu HNS-a za gradsko vijeće.

-Pero je dio riječke ekipe, ali neće biti prvo lice promjene u Rijeci koju traži 80 posto građana po posljednjim anketama, već je plan da bude onaj koji će biti prvi iza Sanje. Imali bi širok tim - kazao nam je izvor iz HNS-a.

Lučin bi dakle mogao biti njezin dogradonačelnik, špekulira se u riječkom HNS-u, ali i nositelj liste za Gradsko vijeće. Ovakva opcija je nedavno testirana i u jednoj anketi, kažu nam u HNS-u, i pokazala odlične startne rezultate koji im daju razloga za optimizam.

Grad Rijeka posljednji je bastion SDP-a, no HNS to očito želi promijeniti, ali time ući u potpuni rat sa dojučerašnjim koalicijskim partnerima. Podsjetimo, iz HNS-a su stalno dolazili signali kako su oni spremni dogovoriti suradnju u Rijeci i podršku Obersnelu za potporu njihovoj kandidatkinji u Zagrebu, Anki Mrak Taritaš, no ova najave pokazuju da se od dogovora potpuno odustalo, te da HNS na ova dva velika grada juriša sam sa svojim kandidatkinjama koje imaju
pristojne šanse.

-Naše kandidatkinje mogu jedine ugroziti dugovječnog Bandića i Obersnela i SDP to nije želio shvatiti, a možda i nije smio jer mi se sve više čini da je osim Obersnela i Bandić njihov kandidat obzirom da zapošljava većinu vrha gradskog SDP-a - rekao nam je naš izvor iz vrha HNS-a aludirajući na tekst u posljednjem broju tjednika Express.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...