Obavijesti

News

Komentari 3

'Želim da djeca u Petrinji dobiju sigurno mjesto za igranje...'

'Želim da djeca u Petrinji dobiju sigurno mjesto za igranje...'
4

Ribafish i ekipa iz Rokotoka pomažu u izgradnji kuće s 3000 eura i pozivaju sve koji mogu da uplate novac Društvu Naša djeca Petrinja jer taj kraj nema adekvatnog prostora za okupljanje djece

VIDEO

Nakon potresa, često sam s ekipom odlazio na Baniju. Neki su odnas odlazili i dolazili, a neki bi ostajali i po mjesec dana. Teški su mi bili prizori koje sam tamo vidio i jako suosjećam s tim ljudima, rekao je novinar i kolumnist Domagoj Jakopović zvani Ribafish. Dodao je da je odlazio u tamošnji Crveni križ pomagati oko razvrstavanja odjeće, kuhao je za ljude, vršio im svakakve popravke na kućama i dovodio im struju. Stekao je tamo i prijatelje. Ovih je dana Petrinjcima odlučio donirati i novac.

- Naša udruga Rokotok nenadano je dobila novce od sponzora s dvije godine zakašnjenja. Račune smo već sve bili poplaćali i ustanovili smo da sada imamo i višak. Razmišljao sam kome bismo ih mogli donirati. Naravno, odmah mi je Banija bila na pameti. Razmišljali smo prvo da novac damo nekoj obitelji da si popravi kuću, ali nismo mogli odlučiti koju da obitelj odaberemo. Nismo htjeli da jedna obitelj dobije novac, a neka druga izvisi. I tako smo se odlučili za Društvo "Naša djeca" iz Petrinje kako bi sagradili kuću za klince u kojoj će se oni moći igrati, zabavljati i educirati tokom cijele godine - rekao je Ribafish. Dodao je da je već vidio kontejner toga Društva koji zapravo služi kao posudionica igračaka. Nije mu se svidjelo što je sadržaj namijenjen djeci u kontejneru.

- To je užas. Uvjeti u kojoj djeca žive na Baniji su nehumani i nemaju veze s mozgom. Smrzavaju se u kontejnerima, igraju se tamo. Djeci trebaju sigurnost i toplina. Nadamo se da će se kuća s naših 3000 eura početi prije graditi, a vas pozivam da ako imate viška novaca, definitivno uplatite za izgradnju te kuće - rekao je humanitarac Ribafish.

Uz donatore i podršku Saveza Društava "Naša djeca" Hrvatske pokrenuta je tako akcija izgradnje kuće za djecu.

- Administrativni poslovi oduzimaju puno vremena, cijene materijala i radova vrtoglavo su narasle, ali bez obzira na sve, ne gubimo nadu. Uspjeli smo kupiti zemljište i pripremiti teren za izgradnju,  a na zemljištu smo smjestili kontejner, također osiguran donacijama, u kojem je ponovno osposobljena posudionica igračaka. S obzirom na to da u Petrinji nema adekvatnog prostora za okupljanje djece, obitelji zimske dane mogu uljepšati posudbom igračaka i igru u vlastitom domu. - rekla je predsjednica DND Petrinja Martina Boltužić Dževerlija. Do iduće zime nada se igri i druženju u novoj kući koja će imati veliku multifunkcionalnu dvoranu i prostorije za rad stručnjaka različitih profila.

Budite i vi dobra vila ili vilenjak i pomozite ovu plemenitu akciju. Svoje donacije uplatite na račun koji se koristi isključivo za potrebe izgradnje:

HR78 2340 0091 5111 2923 3
SWIFT: PBZGHR2X

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu