Obavijesti

News

Komentari 52

'Želim da opet vidi': Marjanu iz Siska platit će operaciju očiju

'Želim da opet vidi': Marjanu iz Siska platit će operaciju očiju

Od samog potresa dobrotvor iz Slavonije uspio je organizirati pomoć za mještane sisačko-moslavačke županije. Poslao je ondje nekoliko kamiona pomoći, no nažalost osobno još nije stigao posjetiti unesrećene

VIDEO

Kad sam vidio vašu objavu o gospodinu Marjanu Matoševiću, odlučio sam se odmah javiti kako bi mu pomogao. Želim mu platiti operaciju očne mrene, rekao nam je poduzetnik iz Nuštra koji je želio ostati anoniman. 

POGLEDAJTE VIDEO: Marjan je za vrijeme potresa bio sam u svojoj kućici

Pokretanje videa...

Marjan Matošević 01:12

Od samog potresa uspio je organizirati pomoć za mještane Sisačko-moslavačke županije. Poslao je ondje nekoliko kamiona pomoći, no nažalost osobno još nije stigao posjetiti unesrećene.

- Imam privatnu tvrtku u kojoj moram raditi dan i noć, no gospodinu Marjanu odmah treba pomoć. Informirao sam se da bi takva operacija koštala oko 15.000 kuna. Voljan sam je odmah platiti - rekao je dobrotvor velikog srca.

Podsjetimo, Marjan Matošević (60) iz Siska je gotovo slijep, a za vrijeme potresa nalazio se u svojoj skromnoj kućici u kojoj posljednje četiri godine živi sam. 

- U vrijeme razornog potresa sjedio sam na krevetu za stolom i pio kavu. Bilo je iznenada. Ostao sam sjediti i čekao da završi. Popio sam kavu i izišao - ispričao nam je i dodao da je ljuljalo i to jako, kao na valovima. Kaže da ga je bilo strah, ali da u toj situaciji nije mogao puno učiniti.

'Slijep sam, ne mogu nikamo. Umirem od straha zbog potresa'
'Slijep sam, ne mogu nikamo. Umirem od straha zbog potresa'

– Baš zato što ne vidim nisam imao drugog izbora nego čekati da potres stane. Da sam bježao, prije bih se polomio nego spasio. Dok bih ja došao do vrata, a ima i prepreka vani, nemoguća misija. Preostalo mi je samo čekati da stane. Crijep je padao, lupao. Pomislio sam pa kako bude, bude. Nasreću, kuća se nije urušila. S krova su se porušili crjepovi. Bili su neki dečki kod mene i ponudili su se da će krov prekriti ceradom, i to su učinili - govori Marjan dodajući kako mu je u takvim nenadanim situacijama poput potresa izuzetno teško jer ne može učiniti ništa.

Kaže i da su ga sva ostala podrhtavanja zatekla kod kuće gdje provodi najviše vremena. 

Ne znam kako druge slijepe osobe reagiraju. Vjerojatno svatko od njih ima svoj način na koji reagira da se zaštiti. Ja sam shvatio da je meni najsigurnije da sjednem i pričekam da se još i uzalud ne ozlijedim - govori Marjan, koji je inače slijep posljednjih godinu i pol uslijed bolesti, dijabetesa i mrene na očima. Sjene ne vidi, tek nazire svjetlost. Po kući i dvorištu kreće se po pamćenju, dok se štapom služi tijekom odlaska kod susjeda ili u trgovinu. Nakon što su mu prije četiri i pol godine u razmaku od samo tri tjedna umrli sestra i otac, od tada živi sam u svojem skromnom kućerku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa