Obavijesti

Promo sadržaj

Želiš imati najljepše pisanice na Instagramu ovog Uskrsa?

Želiš imati najljepše pisanice na Instagramu ovog Uskrsa?
12

Društvene mreže već su preplavile fotografije najljepših pisanica. I ti bi se rado pohvalila, ali misliš da nisi dovoljno kreativna? Isprobaj prirodne boje omiljenih Franck čajeva!

Društvene mreže već su preplavile fotografije najljepših pisanica. I ti bi se rado pohvalila, ali misliš da nisi dovoljno kreativna? Nemaš inspiracije, a želiš neki pomak od uobičajenih umjetnih boja ili korištenja ljuski crvenog luka? Imamo super prijedlog za tebe. Zablistaj i ti na Instagramu ovog Uskrsa! Ovaj put nema izgovora. Jednostavno je, brzo i izvrsno izgleda. Isprobaj boje Franckovih čajeva. Oduševit ćeš se. Nabavi četiri vrste u četiri različite boje: zeleni čaj, čaj od šipka, onaj od šumskog voća i crni čaj dat će ti različite, prirodne boje tvojih pisanica. Evo kako…

Što ti treba za 12 pisanica u 4 različite boje?

Za šarene Franck pisanice treba ti 12 jaja (3 po jednoj boji), Franck čajevi (5 filter vrećica od svakog čaja): zeleni, crni, šipak i šumsko voće, zatim alkoholni ocat, vruća voda, 2 čaše, 4 lončića za kuhanje, spužvica, tanjurić i žlica. Većinu toga sigurno već imaš u svojoj kuhinji.

Postupak bojanja pisanica

Pripremi dvije jednake čaše - u jednu stavi alkoholni ocat, a u drugu vodu (važan je omjer 1:1). U lončić za kuhanje stavi 3 jaja i prelij ih ranije pripremljenim octom pa vodom. Upali plamen i stavi kuhati. Kako vrijeme bude prolazilo, na površini tekućine u lončiću počet će se skupljati pjena. Uzmi žlicu i makni pjenu. Smanji plamen na najmanje i nastavi skidati pjenu tijekom kuhanja. Nakon 10 minuta ugasi plamen i kuhana jaja ohladi mlazom hladne vode. Isperi svako jaje posebno i obriši ga spužvicom, ali oprezno da ljuska ne pukne. Potom u lončić vrele vode stavi 5 filter vrećice jednog Franck čaja, primjerice šumskog voća. U lončić s vrećicama dodaj 3 jaja koja si prethodno izbijelila. Ostavi ih tako 3 sata da što bolje poprime boju. Nakon 3 sata izvadi gotove pisanice iz lončića i stavi ih na tanjurić. Kad se potpuno osuše, tvoje šarene pisanice spremne su za uskršnje košarice!

12
| Foto: Franck
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura