Obavijesti

News

Komentari 1

Želite se voziti žičarom? Niže cijene još tri dana, a onda skok

Želite se voziti žičarom?  Niže cijene još tri dana, a onda skok

Ističu da za građane Zagreba koji imaju pretplatnu kartu ZET-a s mjesečnim ili godišnjim kuponom, cijene karata ostaju iste kao i tijekom promotivnog razdoblja

U nedjelju, 1. svibnja završava razdoblje promotivnih cijena karata za vožnju sljemenskom žičarom, a od ponedjeljka, 2. svibnja, primjenjivat će se cjenik karata koji je predstavljen uoči otvorenja žičare Sljeme u veljači, priopćeno je u petak iz ZET-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Iskoristite vikend za vožnju žičarom po nižoj cijeni

Pokretanje videa ...

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) podsjeća da su cijene karata žičare formirane u tri kategorije.

Ina ostvarila neto dobit od 586 milijuna kuna u prva tri mjeseca, znatno više nego lani
Ina ostvarila neto dobit od 586 milijuna kuna u prva tri mjeseca, znatno više nego lani

Ističu da za građane Zagreba koji imaju pretplatnu kartu ZET-a s mjesečnim ili godišnjim kuponom, cijene karata ostaju iste kao i tijekom promotivnog razdoblja.

Nešto veća cijena vrijedi za građane grada Zagreba koji nemaju pretplatnu kartu ZET-a, dok će ostalim korisnicima biti dostupne karte po punoj cijeni, napominje ZET.

U prvom, promotivnom razdoblju bile su akcijske cijene za sve kategorije građana.

Nakon promotivnog razdoblja cjenik je za tri kategorije građana.

U prvoj kategoriji su oni koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz ZET-a, za njih će vrijediti cijene kao i za vrijeme promotivnog razdoblja.

U drugoj kategoriji su građani Zagreba, odnosno osobe koje u Zagrebu plaćaju porez i prirez, za odrasle osobe jedan smjer bit će 40 kuna, a povratna karta 70 kuna. Mladima i starijima cijena jednosmjerne karte bit će 25, a povratne 40, dok će za djecu do 14 godina i osobe s invaliditetom biti besplatna.

Zbog rasta cijena energenata u Njemačkoj tvrtke manje ulažu
Zbog rasta cijena energenata u Njemačkoj tvrtke manje ulažu

Za treću kategoriju su predviđene najviše cijene karata, a to su svi koji nemaju mjesečni pokaz niti plaćaju prirez u Zagrebu. Odrasle osobe platit će 75 kuna jedan smjer i 125 kuna povratnu kartu, za mlade i starije cijena će biti 50 za jedan odnosno 75 kuna za dva smjera, a za djecu i invalide 20 odnosno 30 kuna, izvijestila je ZET-ova Služba za odnose s javnošću.