Obavijesti

News

Komentari 11

'Želja nam je kroz mjesec dana useliti u stan u Mečenčanima'

'Želja nam je kroz mjesec dana useliti u stan u Mečenčanima'
6

Znam da su radnici bili spremni krpati u kolovozu, no ne znam što se čekalo. Imam osjećaj da nadležni igraju tenis. Dodaju se lopticom, a nitko da poentira i krene s poslom, kaže Nenad Tomašević iz Mečenčana

VIDEO

Vrtača kraj naše kuće trebala bi biti potpuno sanirana do kraja idućeg tjedna. Obećali su mi tako iz sisačke Vodoprivrede, koja vrijedno i temeljito radi na tome. Želja je moja, ali i moje majke, da za mjesec dana ponovno budemo u našem stanu, iskren je Nenad Tomašević iz Mečenčana.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

U Mečenčanima krpaju rupe VIDEO

To malo selo, koje se nalazi na putu od Petrinje prema Hrvatskoj Kostajnici, u javnost je došlo nakon razornog potresa na Banovini. U mjestu i okolici otvorilo se više od stotinu rupa u zemlji, vrtača, koje su ugrozile kuće, polja i vrtove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Započelo zatrpavanje rupa u Mečenčanima koje su nastale tijekom potresa

Vrtača kraj zgrade u kojoj su stanovali Tomaševići jedna je od najkompleksnijih za popunjavanje. Duboka je 5,5 metara i vrlo brzo nakon otvaranja njezino širenje je stalno. Bila je suha tj, sva voda z nje bila je ili kišnica ili otopljeni snijeg. Zatrpavanje su počeli polaganjem geotekstila ojačanog žičanom konstrukcijom. Nakon toga pri dnu vrtače postavit će se veliko kamenje, na koje će se postavljati sve manje kamene frakcije, a površina će se prekriti zemljom. Ukupno će kroz mjesec i pol tako sanirati sedam rupa. Cijena radova, iza kojih stoje Hrvatske vode, koštat će 350.000 kuna.

Započelo zatrpavanje rupa u Mečenčanima koje su nastale tijekom potresa

- Svu mehanizaciju i materijal dopremili su još u srijedu, a nakon naše će srediti ostale koje nisu toliko komplicirane. Nažalost, znam da su radnici bili spremni to krpati početkom kolovoza, no ne znam što se točno čekalo. Imam osjećaj da nadležni igraju tenis. Dodaju se samo lopticom, a nitko da poentira i krene s poslom - nezadovoljan je Tomašević sporim reakcijama stožera, ali i općine. Njegovo mišljenje oko manjkavih reakcija i prespore obnove dijele i ostali stanovnici Banovine. 

Kod Mečenčana počela sanacija sedam vrtača, ugrožavale kuće
Kod Mečenčana počela sanacija sedam vrtača, ugrožavale kuće

- Zgrada, odnosno stan, u kojem smo živjeli dobila je crvenu naljepnicu isključivo zbog te vrtače. Iako je objekt statički dobro, zahtjeva krpanje krova, dimnjaka i nekih zidova te ponovno spajanje na vodovod koji je pukao zbog urušavanja. Trebat će pustiti i struju i dovesti to u red. Teško nam je biti drugdje jer smo mama, brat i ja u tom stanu proveli 90 posto svog života. Ondje smo od 1969. - rekao je Tomašević. Teško im je bilo strpati desetke godina života u nekoliko sati koliko su imali da hitno presele drugdje. On će do povratka biti u jednoj kući u susjednim Umetićima, dok mu majka privremeno boravi u kući prijatelja u centru Mečenčana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1