Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Željko Kerum će prodavati trgovine zbog svoje Fani

Svoju odluku gradonačelnik Kerum je objasnio prezaposlenošću. Tvrdi kako ni on ni sestra nemaju vremena da se bave i tvrtkom i politikom grada Splita

I.Čagalj/Pixsell
Foto: I.Čagalj/Pixsell
20 komentara

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao je da razmišlja o prodaji dijela svoje tvrtke Kerum. Tu odluku objasnio je prezaposlenošću i rekao kako ni on ni njegova sestra Nevenka Bečić, direktorica tvrtke, nemaju previše vremena da se bave i tvrtkom i politikom grada Splita. Navodno pregovara s nekoliko potencijalnih kupaca, a najizglednije je da će sve dati u ruke Narodnog trgovačkog lanca (NTL), kojem je i suosnivač. Time bi ostao u suvlasničkom odnosu s prijateljima Tomislavom Mamićem, Jozom Milavićem, Đurom Gavrilovićem i drugima, ali će imati puno manje obaveza nego sada. Kerumove trgovine imaju godišnji prihod od milijardu i pol kuna. Nakon prodaje tvrtka Kerum bavila bi se samo turističkim uslugama, ugostiteljstvom i savjetovanjem. Osim prezaposlenosti, jedan od razloga prodaje tvrtke mogli bi biti i obiteljski razlozi. Kako nam je rekao njegov poznanik, Kerum se više želi posvetiti obiteljskom životu i trudnoj djevojci Fani Horvat. Iako se u Splitu priča o sve češćim svađama Keruma i Fani, istina je da o njihovu prekidu nema ni govora, iako je mlađahna djevojka navodno nezadovoljna i stalnim Kerumovim izbivanjem iz kuće i brojnim obavezama te smatra kako bi otac njezina djeteta više vremena trebao provoditi u kući. Tako su se zaredale i svađe, neke čak i pred zajedničkim prijateljima. Ljubavno gnjezdo splitskoga gradonačelnika i Fani Horvat na Mejama samo što nije dovršeno i uskoro bi se trebali useliti. Što se tiče Hajduka, Kerum bi kao gradonačelnik želio što prije prodati klub kvalitetnu investitoru te tako i taj dio posla skinuti s vrata. Za Slobodnu Dalmaciju komentirao je i drugi krug predsjedničkih izbora, uvjeren da će “na kraju biti gusto”. Već je prije dao podršku Bandiću jer je Josipović premekan. I dalje smatra da je bivši premijer Ivo Sanader idealni kandidat za predsjednika države jer je, kaže, kompletna osoba i “čovjek od formata”. Sve afere koje su “isplivale” nakon njegova odlaska problem su HDZ-a, a Sanader bi trebao dokazati da je čist.

ZBOG PRITISKA KERUM NOĆU ČESTO “PUCA”
U posljednje vrijeme Kerum je sve rastrganiji između gradonačelničkih i poduzetničkih obaveza. Prijatelj kaže da je sve nervozniji i često noću “pukne”. Kad se uspije opustiti, pita se treba li mu sve to. Najviše ga muči Hajduk, kojeg se želi što prije riješiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message