News

Komentari 0

Žena (80) osumnjičena da je izazvala požar u Omišu: Ispred stana je postavila plinsku bocu

Žena (80) osumnjičena da je izazvala požar u Omišu: Ispred stana je postavila plinsku bocu

Omiška policija kazneno je prijavila 80-godišnjakinju koju sumnjiče da je izazvala požar na stubištu stambene zgrade, doznaje se u splitskoj policiji

Nad njom su proveli kriminalističko istraživanje osumnjičivši je da je u ponedjeljak u 11,40 sati na adresi Četvrt Žarka Dražojevića u Omišu izazvala požar u stubištu stambene zgrade.

To je napravila tako što je plinsku bocu stavila ispred vrata jednog od stanova i otvorila ventil te plin koji je počeo curiti potpalila šibicama. U požaru su oštećena dva stana i stubište zgrade te se preliminarno procjenjuje da je nastala velika materijalna šteta, kazali su u policiji. 

Osumnjičena je odvezena u bolnicu te je nakon liječničke obrade uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

U policiji objašnjavaju i da su odmah nakon primljene dojave o požaru na mjesto događaja stigla dvojica omiških policajaca od kojih je jedan pristupio evakuaciji stanara dok je drugi protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do većeg požara odnosno eksplozije. Požar su u potpunosti ugasili vatrogasci.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 80-godišnjakinja je sinoć uz kaznenu prijavu za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" predana pritvorskom nadzorniku, rekli su u policiji.

Najčitaniji članci