Obavijesti

News

Komentari 41

Žena iz Zagreba bivšem mužu zapalila BMW pa na sudu rekla: 'Obećavam da neću više...'

Žena iz Zagreba bivšem mužu zapalila BMW pa na sudu rekla: 'Obećavam da neću više...'

U to sam vrijeme bila u lošim odnosima sa bivšim suprugom i preburno sam reagirala. Žao mi je zbog svega, ja i bivši smo sad u boljim odnosima, branila se optužena na sudu

VIDEO

Zagrepčanku (34) je nedavno Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora, uvjetno na četiti godine zbog optužbi da je podmetnula požar na BMW-u bivšeg supruga i time počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine.

To znači da neće u zatvor ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Sud ju je oslobodio i plaćanja troškova postupka.

Zagrepčanku su teretili su da je 24. veljače 2022., u vremenu od 23,30 sati do 00,30 sati u ulici Cvijete Zuzorić u Zagrebu na parkiralištu prišla sivom BMW-u 320 D u vlasništvu njezina bivšeg supruga te uz prednji desni kotač auta postavila ručnik koji je prethodno zapalila. Time je izazvala zapaljenje pneumatika tog kotača, od kuda se vatra proširila na cijeli prednji desni dio i dio unutrašnjosti automobila, a potom i na susjednu Škodu Octaviju na kojoj je izgorio prednji lijevi dio.

- Kriva sam, počinla sam djelo kako me tereti optužnica - rekla je optužena u svojoj obrani na sudu, te dodala da iskreno žali i kaje se zbog toga što je učinila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U to vrijeme ja i bivši suprug nismo bili u dobrim odnosima i svjesna sam da sam preburno reagirala. Neću više nikada učiniti tako nešto. Bivšem suprugu sam se ispričala te smo sada u boljim odnosima te je rekao da me neće tužiti zbog štete koja je nastala na vozilu - govorila je optužena. 

Molila je da sud prilikom odmjeravanja kazne uzme u obzir da je kazneno neosuđivana te da se radilo o jednom izoliranom incidentu. Nakon što je zastupnik optužbe izmijenio prijedlog vrste i mjere sankcije suglasila se s uvjetnom kaznom. 

Kao olakotne okolnosti sud je cijenio njezino priznanje čime je ubrzala i olakšala okončanje kaznenog postupka, izraženo žaljenje i kajanje zbog počinjenog, korektno držanje pred sudom, činjenicu da je zaposlena i majka dvoje malodobne djece, te da je kazneno neosuđivana, dok je otegotna bila njezina ranija prekršajna osuđivanost.

Sud ju je oslobodio troškova postupka jer je na bolovanju na bolovanju, a skrbi i o dvoje malodobne djece.

Foto: Ilustracija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina