News

Komentari 40

Žena iz Zagreba bivšem mužu zapalila BMW pa na sudu rekla: 'Obećavam da neću više...'

Žena iz Zagreba bivšem mužu zapalila BMW pa na sudu rekla: 'Obećavam da neću više...'

U to sam vrijeme bila u lošim odnosima sa bivšim suprugom i preburno sam reagirala. Žao mi je zbog svega, ja i bivši smo sad u boljim odnosima, branila se optužena na sudu

Zagrepčanku (34) je nedavno Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora, uvjetno na četiti godine zbog optužbi da je podmetnula požar na BMW-u bivšeg supruga i time počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine.

To znači da neće u zatvor ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Sud ju je oslobodio i plaćanja troškova postupka.

Zagrepčanku su teretili su da je 24. veljače 2022., u vremenu od 23,30 sati do 00,30 sati u ulici Cvijete Zuzorić u Zagrebu na parkiralištu prišla sivom BMW-u 320 D u vlasništvu njezina bivšeg supruga te uz prednji desni kotač auta postavila ručnik koji je prethodno zapalila. Time je izazvala zapaljenje pneumatika tog kotača, od kuda se vatra proširila na cijeli prednji desni dio i dio unutrašnjosti automobila, a potom i na susjednu Škodu Octaviju na kojoj je izgorio prednji lijevi dio.

- Kriva sam, počinla sam djelo kako me tereti optužnica - rekla je optužena u svojoj obrani na sudu, te dodala da iskreno žali i kaje se zbog toga što je učinila.

- U to vrijeme ja i bivši suprug nismo bili u dobrim odnosima i svjesna sam da sam preburno reagirala. Neću više nikada učiniti tako nešto. Bivšem suprugu sam se ispričala te smo sada u boljim odnosima te je rekao da me neće tužiti zbog štete koja je nastala na vozilu - govorila je optužena. 

Molila je da sud prilikom odmjeravanja kazne uzme u obzir da je kazneno neosuđivana te da se radilo o jednom izoliranom incidentu. Nakon što je zastupnik optužbe izmijenio prijedlog vrste i mjere sankcije suglasila se s uvjetnom kaznom. 

Kao olakotne okolnosti sud je cijenio njezino priznanje čime je ubrzala i olakšala okončanje kaznenog postupka, izraženo žaljenje i kajanje zbog počinjenog, korektno držanje pred sudom, činjenicu da je zaposlena i majka dvoje malodobne djece, te da je kazneno neosuđivana, dok je otegotna bila njezina ranija prekršajna osuđivanost.

Sud ju je oslobodio troškova postupka jer je na bolovanju na bolovanju, a skrbi i o dvoje malodobne djece.

Foto: Ilustracija

Najčitaniji članci