Obavijesti

News

Komentari 123

Žena u 5 godina sakupila više od 6000 djetelina s četiri lista

Žena u 5 godina sakupila više od 6000 djetelina s četiri lista
5

Bernarda Tompoš (74) iz Savske Vesi pokraj Čakovca djeteline je počela sakupljati nakon što joj je preminuo suprug. Kaže kako djeteline u svom vrtu nalazi svaki dan

VIDEO

Otkad mi je umro muž prije sedam godina, a on je vozio auto, počela sam se šetati. Od Savske Vesi do Čakovca mi je pola sata hoda. Jednom zgodom, gledajući u travu pokraj ceste pronašla sam djetelinu sa četiri lista. Isto tako i putem do trgovine. Tako sam postala ovisna o traženju baš na tom mjestu, gdje bih ugledala jednu, znala sam da ih tu ima više. Znala sam pronaći po čak i dvadesetak takvih djetelina. Bilo je nekih i sa pet listova, a nekih i sa osam. I tako su godine prolazile i nakupilo se oko 6 000 djetelina, ispričala je Bernarda Tompoš (74) iz Savske Vesi pokraj Čakovca.

Dodala je kako djeteline nije još poslagala po redu, ali to namjerava uskoro napraviti. Istaknula je i kako smatra da ima najviše djetelina sa četiri lista u Hrvatskoj. 

U svom dvorištu pronalazim ih gotovo svakodnevno, tako da se često našalim i kažem da je moje dvorište sreće 

- U svom dvorištu pronalazim ih gotovo svakodnevno, tako da se često našalim i kažem da je moje dvorište sreće - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkad je gospođi Bernardi umro muž, posvetila se isključivo sebi, njeguje cvijeće i živi u tišini svoga doma. Izvan doma aktivna je među kuglačima u udruzi umirovljenika i dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

- Kada me vide da gledam u travu, djetelinu ponekad dijelim isključivo onima kojima je sreća potrebna. Posebno se sjećam da me zamolila jedna žena djetelinu da njezin suprug ozdravi, a jedna druga mi je jednostavno rekla: "Molim vas dajte mi jednu, meni je tako danas sreća potrebna". Nikad nisam saznala što ju je toga dana mučilo. Sigurna sam jedino u to, da ću, dokle god me vid služi djetelinu tražiti. Smiju mi se mnogi, ali meni to ništa ne znači. Sinu Siniši to je zgodno i simpatično - rekla je Bernarda.

Djeteline traži i Bernardin prijatelj

Prije nekoliko godina upoznala je prijatelja Dragutina Antonovića (51) iz Čakovca, koji je također jednostavno počeo tražiti djetelinu sa četiri lista. Kaže da u tome uspijeva i on, za razliku od nekih koji nikada nisu pronašli niti jednu.

Što da vam kažem, na traženje djeteline potaknula me Bernarda. To postane jako zarazno

- Što da vam kažem, na traženje djeteline potaknula me Bernarda. To postane jako zarazno, tako da sam godinu dana unatrag i ja pronašao oko 800 djetelina sa četiri lista. Moja brojka skupljenih djetelina nije ni približno tako velika, ali veseli - ispričao je. Dodaje kako je on svoje djeteline uredno poslagao.

- Nisam škrt, pa i ja poklonim slučajnim prolaznicima koji je zažele, ali ima i onih koji to smatraju praznovjerjem, pa se jednostavno rugaju. Ali vjerujte, ti isti, ne mogu pronaći nijednu. Zar to nije za upitati se, ima li ipak u svemu tome "ono nešto" - rekao nam je Dragutin, zahvalivši se Bernardi na prijateljstvu. Rekao je da će i dalje tragati za srećom pa makar to bila samo djetelina. Uostalom, nasmijali su se prijatelji, u stvarnosti, zar potraga za srećom i nije smisao života.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu