Obavijesti

News

Komentari 51

Žena je visjela iznad provalije, spasila ju mala nećakinja (4)

Žena je visjela iznad provalije, spasila ju mala nećakinja (4)
6

Rada K. (55) poskliznula se na mahovinu u Nacionalnom parku Krka i pala niz stijenu. Nećakinja Petra (4) zaustavila je turiste. Otrčali su po rendžere

VIDEO

Teta je pala, teta je pala, vikala je prestrašeno Petra (4) u subotu oko 13 sati hodajući sama stazom u Nacionalnom parku Krka.

Njezina teta Rada K. (55) grčevito se držala za granu smokve iznad provalije duboke 10-ak metara kraj Srednjeg slapa. Žena iz Tromilja pored Šibenika s nećakinjom je tijekom šetnje prirodom ušla u dio ograđen drvenom ogradom koji je zatvoren za posjetitelje parka. Okliznula se na mahovinu i pala. Nasreću, od udarca o oštro stijenje na dnu spasila ju je grana za koju se uhvatila. Pribrala se i poslala malenu nećakinju po pomoć. Naišla je obitelj iz Slovenije. Djevojčica im je objašnjavala što je bilo s njezinom tetom. Muškarac i djeca ostali su s malenom, a Slovenka je otrčala u obližnje Etnoselo. Rendžeri su odmah krenuli prema provaliji.

Stalno je ponavljala: Ne mogu više izdržati

- Držala se nekoliko metara od ruba litice. Krvarilo joj je iz nosa, a bila je i posvuda po tijelu krvava. Ozlijedila je lijevo bedro. Stalno je ponavljala: ‘Ne mogu više izdržati’. Moji kolege su imali konop u automobilu, a radnici Vodovoda iz obližnjeg vodocrpilišta Jaruga donijeli su vatrogasno crijevo. Spustio sam se uz crijevo i ženi vezao konopac ispod ruku da je mogu izvući - rekao je rendžer Nenad Tisaj (34).

- Razmišljali smo što učiniti, zvati vatrogasce, HGSS ili nekoga tko bi posao obavio stručnije. Bilo je jako opasno, ako pogriješimo i žena dodatno strada, odgovarat ćemo, a ako budemo čekali, sigurno će pasti. Hvala Bogu, uspjeli smo - dodaje rendžer Josip Klarić.

Ima slomljena rebra i nos

Po hrabru djevojčicu je nakon svega došao djed Drago K.

- Petra obožava tetu, stalno zajedno šetaju. Ovaj put išla joj je pokazati gdje smo se kao djeca kupali u Krki. Zašto je išla u zabranjeni dio? Pa kao djeca smo se tu igrali i kupali, a tad na Srednjem slapu nije bilo ograde - rekao je djed. Rada je u bolnici, slomljeni su joj nos i rebra. Liječnici sumnjaju i na ozljedu bubrega.

- Dobro je, kako je moglo biti - rekla je. Neugodno joj je zbog nezgode, pa nije htjela opisivati detalje nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu