Obavijesti

News

Komentari 215

Ženu susjed zaklao zbog međe: 'Izađi i ti k...o da i tebe sredim'

Ženu susjed zaklao zbog međe: 'Izađi i ti k...o da i tebe sredim'
3

Džemal Merdanović (72), kojega sumnjiče da je u Rijeci nožem ubio Milku Grivičić (54), bio je u sukobu s njezinim roditeljima. Smetalo mu je što dijele prilaz

VIDEO

Čula sam zapomaganje: ‘Upomoć’ tri puta i prepoznala kćerin glas. Izletjela sam iz kuće i u prilaznom putu ugledala je u lokvi krvi, u suzama je govorila Anka Jakovljević.

Šok u Rijeci: Pronašli su tijelo žene, policija privela sumnjivca
Šok u Rijeci: Pronašli su tijelo žene, policija privela sumnjivca

Njezinu kćer Milku Grivičić (54) s više uboda nožem u utorak oko 13.15 sati na Zametu u Rijeci brutalno je ubio susjed Džemal Merdanović (72). Nesretna Milka od teških je ozljeda preminula na mjestu.

- On je stajao s dugačkim nožem i vikao: ‘Gotova je ku..., ugasio sam je. Aj’ izađi i ti stara ku... da i tebe sredim’. Monstrum je to, ništa više. Što mene nije ubio nego jedino mi dijete koje mu nikad riječ nije reklo? - neutješno je jecala Anka.

Ispričala nam je kako su ih Džemal i njegova supruga Slavica, koji su se u Rijeku doselili 1978. godine iz Bosanske Gradiške te kupili kuću od brata njezina pokojnog supruga, godinama sustavno maltretirali oko zajedničkog putnog prilaza u Ulici Stari put 13a. On vodi do ulaza obiju kuća koje su spojene, a oko kojeg nikad nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Ulazi dviju kuća su spojeni

- Prilaz je zajednički i mi jedino tuda možemo u kuću, no oni su nam to konstantno branili. Tu je originalno čak bio i zid koji je djelomično odvajao ulaze kako bi oni imali privatnost, no oni su ga srušili tvrdeći da je to sve njihovo. S njima se nije dalo urazumiti ni dogovoriti, stalno su prijetili - prisjeća se shrvana majka Anka. Kaže da im je zbog problema sa susjedima nebrojeno puta dolazila policija, a nakon što ju je Slavica prije godinu dana napala krampom, sud joj je odredio zabranu prilaska.

Priveden osumnjičenik: Nožem ubio susjedu zbog prilaza kući?
Priveden osumnjičenik: Nožem ubio  susjedu zbog prilaza kući?

- I nju je prekršila. Da ni ne spominjem slučaj kad su nam zavarili kapiju, zbog čega nismo mogli u kuću, pa smo tako bolesni morali dva mjeseca živjeti kod kćeri - priča Anka. Tužni susjedi u kvartu potvrdili su njezinu priču te dodali kako su i sami s problematičnim supružnicima konstantno imali problema. Tvrde da je Džemo, kako ga zovu u kvartu, u više navrata ubijenoj ženi, koja je brinula o vremešnim roditeljima te im donosila hranu i lijekove, javno prijetio da će je ubiti.

Privođenje Džemala Merdanovića

Jakovljevićima je zbog prilaza prijetila i Džemalova supruga Slavica (61). Prošle godine u lipnju završila je u pritvoru jer je Anki, majci ubijene Milke, zaprijetila da će je ubiti te krenula krampom na nju. U veljači 2016. godine supružnici Merdanović nepravomoćno su na Općinskom sudu u Rijeci osuđeni na uvjetne kazne zbog događaja iz srpnja 2012. godine. Sudska ovršiteljica namjeravala je provesti privremenu mjeru, tj. osiguranje tražbina u korist Jakovljevića. Slavica Merdanović počela je puštati plin iz plinske boce držeći upaljač i prijetila da će se ubiti. Zbog takvog ponašanja sudska ovršiteljica se uplašila zato imovinu prisutnih nije provela privremenu mjeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.