News

Komentari 84

Žinić dobiva kuću u Glini: Sad mu je država može i darovati...

Žinić dobiva kuću u Glini: Sad mu je država može i darovati...

Kuća je bila u vlasništvu glinske obitelji Paspalj koja je u Oluji izbjegla u Srbiju, a država je nekretninu otkupila krajem 1999. godine, navodi Jutarnji

Država je 18. siječnja veliku kuću u Glini dodijelila na trajno korištenje bivšem sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću, a time je, je uklonjena i zadnja prepreka da podnese zahtjev da mu je država daruje, piše Jutarnji list.

POGLEDAJTE VIDEO

Radi se o kući koja je Žiniću dana na korištenje nakon Oluje u kolovozu 1995. godine, a bila je u vlasništvu glinske obitelji Paspalj koja je u Oluji izbjegla u Srbiju, a država je nekretninu otkupila krajem 1999. godine.

"Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu Sisačko-moslavačke županije donio je Rješenje kojim se utvrđuje da Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu na adresi Glina, Runjaninova 7", napisala je odgovoru Blanka Bobetko Majstorović, privremena voditeljica toga odjela.

Rješenje su mu dodijelili kao branitelju, nakon što su utvrdili da nema ni jednu drugu nekretninu. Mjesečni najam za kuću na potpomognutom području iznosi jednu kunu, a u Središnjem uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje još nisu dobili zahtjev za darovanje. Inače, on je takav zahtjev već podnio još 2008. godine. Žinić još nije komentirao ovu odluku.

>>> Više pročitajte OVDJE.

Najčitaniji članci