Obavijesti

News

Komentari 89

Živi bez struje i novaca, a želja joj je imati radio na baterije

Živi bez struje i novaca, a želja joj je imati radio na baterije
5

Posljednja dva mjeseca od 1889 kuna mirovine ne dobijem niti jedne lipe. Banka Bono Populare mi skine kredit i obvezu koju imam kao jamac, priča Angelika Tomić

VIDEO

Posljednja dva mjeseca od 1889 kuna mirovine ne dobijem ni jedne lipe. Banka Bono Populare iz Požege, gdje imam račun skine mi kredit i obvezu koju imam kao jamac sinu za centralno grijanje. Tako da preživljavam od pomoći susjeda - kazala nam je suznih očiju 66-godišnja Pakračanka, Angelina Tomić, koja živi u roditeljskoj kući. 

Zbog duga prema Elektri struja joj je isključena već mjesecima, tako da s prvim mrakom ide u krevet. Prije nego je došla u tako tešku materijalnu situaciju umirovljeničke večeri provodila je uz TV i radio prijamnik. Sada je osuđena na grobnu tišinu koja ju strašno pogađa. Angelina je iz rodnog Pakraca otišla u Zagreb gdje se nakon daktilografskog tečaja zaposlila i provela radni vijek u Zagrebu, da bi se prije 12 godina vratila u roditeljsku kuću. 

Na početku je sve išlo svojim tijekom. Podigla je kredit kako bi osposobila i namjestila kuću koja je oštećena tijekom Domovinskog rata. No, njezine su nedaće započele prije godinu dana kada je svu svoju ušteđevinu posudila poznaniku, koji joj je obećao vratiti dug u roku tri mjeseca. Do danas joj je od 3500 kuna vratio samo 300.

S njom živi i nezaposlena kćer, mogle bi ostati i bez vode

- Sve se na nesreću poklopilo. Kad sam posudila novac banka mi je kao jamcu počela skidati novac za centralno grijanje koje je sin uveo u stanu u Zaprešiću. Kako je on došao u poteškoće to se po efektu domina srušilo na mene - priča o svojoj teškoj sudbini A. Tomić, s kojom živi u kući i nezaposlena kćer. Boji se kako će im ovih dana Komunalno poduzeće zatvoriti ventil za dotok pitke vode u stan. Kaže kako preživljava zahvaljujući dobrim susjedima koji joj pomažu. Od ogrjeva do namirnica potrebnih za skromni ručak. Ona će im se kao i prošle godine odužiti pripravljanjem zimnice iz plodova koji rastu u njezinom vrtu. No, do tada mora proći još puno vremena prije nego što dođe vrijeme za vrtne radove. 

Želi noći prikratiti slušanjem radio programa

- Jedina mi je želja tranzistor na baterije kako bi si mogla duge večeri i noći prikratiti slušanjem radio programa - kazala je skromna umirovljenica. Dodajući kako se nada da će joj poznanik vratiti preostalih 3200 kuna s kojim bi platila zaostatke Elektri i Komunalcu kako se mogla poslužiti i kupaonicom a ne kao sada grijati vodu na štednjaku kako bi mogla održavati higijenu. 

>>> Nakon objave priče o Angelini Tomić iz Pakraca, koja mjesecima živi u kući bez električne energije i kojoj banka "skida" cijelu mirovinu zbog kredita i jamstva javili su se mnogi čitatelji 24 sata koji joj žele pomoći. Stoga dostavljamo njezinu adresu kao i broj računa. Živi na adresi: 34 550, Pakrac, Svetog Roka 16. Račun ima u Banco Popolare – 4115008 – 1011111116 – 3236186253. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.