Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

'Živim i dalje sa šišmišima, a neću dobiti ni lipu odštete!'

Branka Koralija (62) vlasnica drvene kuće u naselju Kraljeva Velika kraj Lipovljana i dalje obilazi institucije tražeći pomoć. Njezinu kuću "okupirali" su šišmiši...

Pixsell
Foto: Pixsell
0 komentara

Kuću Branke Koralije (62) "okupirali" su šišmiši zbog kojih je kaže oboljela

- Možete zamisliti kakav je horor ući u kuću i slušati zvukove tih napasnika koji me izluđuju. Kako su zakonski zaštićena vrsta, ne smijem im nauditi. Zvukovi iz zida manji su problem od amonijaka koji ispuštaju. Da imam novca, otišla bih, ali nemam - govori nam Branka Koralija iz naselja Kraljeva Velika kraj Lipovljana.

Mjesecima pomoć traži od Državnog zavoda za zaštitu prirode i resornog ministarstva

- Tražila sam odštetu ali nedavno mi je rečeno da je ne mogu dobiti.. Da sam kakva dužnosnica, a ne siromašna umirovljenica, šišmiši bi bili riješeni - uvjerena je. Nedavno smo pisali i o tome kako joj je s početkom jeseni obećano uklanjanje šišmiša iz zidova kuće, ali ni do toga, rekla nam je nije došlo.

Kad smo ljetos pisali o njezinoj teškoj situaciji, u zidovima drvene kućice bilo je oko 400 šišmiša. Njihova izmeta bilo je posvuda. Nerijetko su se probijali u kuću kroz unutarnje zidove. Šišmiše se ne smije dirati kad imaju mlade ili hiberniraju, ali u jesen se problem može riješiti. Evo, prolazi i treća jesen, a da ih nitko nije uklonio.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message