Obavijesti

News

Komentari 1

Živio na aerodromu tri mjeseca zbog straha od zaraze koronom

Živio na aerodromu tri mjeseca zbog straha od zaraze koronom

Tužitelji su u nedjelju izjavili kako je čovjek u zračnu luku u Chicagu stigao 10. listopada 2020. godine i tamo ostao tri mjeseca bez da ga itko primijeti. Bojao se da će se zaraziti koronom

VIDEO

Čikaška policija ovog je vikenda uhitila 36-godišnjeg muškaraca zbog neovlaštenog upada i boravka na području zračne luke, prenosi The Guardian.

Kako policija prenosi, Aditya Singh (36)  boravio je u međunarodnoj luci tri mjeseca jer se bojao zaraze korona virusom.

Tužitelji su u nedjelju izjavili kako je čovjek stigao u zračnu luku u Chicago letom iz Los Angelesa i tamo ostao tri mjeseca bez da ga itko primijeti. U zračnu luku stigao je 10. listopada 2020. godine, a otkriven je ovog vikenda, 16. siječnja 2021.

Ovog vikenda, nakon skoro tri mjeseca boravka u zračnoj luci, Singhu su pristupili dvojica zaposlenika United Airlinesa tražeći njegovu identifikaciju na što im je muškarac pokazao lažnu identifikacijsku iskaznicu zračne luke.

Pomoćnik državnoj odvjetnika Kathleen Hagerty izjavio je kako su mu drugi putnici davali hranu, a lažnu identifikaciju pronašao je u zračnoj luci i odlučio zadržati se tamo zbog straha od zaraze korona virusom.

Odjel za zrakoplovstvo u Chicagu za medije je izjavio kako je incident pod istragom te da je potvrđeno da muškarac nije predstavljao sigurnosni rizik za zračnu luku i putnike koji svakodnevno cirkuliraju istom.

Ovaj slučaj podsjeća na dobro poznatog Sir Alfreda, pravog imena Mehran Karimi Nasseri.  Ovaj je Iranin na aerodromu u Parizu proveo punih 18 godina, a prema njegovoj autobiografiji ‘Muškarac s terminala’ objavljenoj 2004. godine, Steven Spielberg snimio je film 'Terminal' s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. 

Mehran je studirao u Ujedinjenom Kraljevstvu od 1973. do 1977. kad se vratio u Iran. Tvrdeći da ga progone jer je tijekom boravka na studiju sudjelovao u prosvjedima protiv iranske vlade zatražio je politički azil u niz europskih zemalja, no dobio je odbijenicu. Tijekom putovanja navodno su mu ukrali aktovku s dokumentima te ga zbog toga francuske vlasti nisu pustile u zemlju pa je ostao živjeti na aerodromu kao njegov svojevrsni zatočenik.

Mehran navodno nikad nije prosio za pomoć. Novac za hranu i potrepštine davali su mu zaposlenici zračne luke i drugi putnici koje je dojmila njegova priča. Obično je jeo u McDonald’s, prao se i uređivao u WC-ima za putnike, a odjeću je slao na kemijsko čišćenje.  

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je