Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Život u ISIL-u: Žene djecu na igranje vode s kalašnjikovom

Nepoznata žena snimila je život u Raqqi, uporištu militanata ISIL-a. Tamo je otišlo 150 Francuskinja podržati svoje muževe u borbi, a neke s ciljem da se udaju

Eretz Zen Channel
Foto: Eretz Zen Channel
72 komentara

Skrivenom kamerom Sirijka je u veljači i travnju snimala svakodnevni život u gradu Raqqa koji je uporište militanata Islamske države. Osim muškaraca, tamo su naoružane i žene, čak i dok vode djecu na igralište, na ramenu nose kalašnjikov. Autorici videa u jednom trenutku prilazi muškarac i prigovara joj što nije dovoljno dobro prekrila lice. Ona se ispričava što joj je hidžab malo proziran.

- Moraš paziti. Alah voli žene koje se pokrivaju, govori joj muškarac.

U internetskom kafiću snimila je i žene koje na tečnom francuskom razgovaraju s rođacima u Francuskoj. Obitelji nije jasna radikalna odluka da se zapute u Siriju te ih pokušavaju nagovoriti da se vrate kući. No one su odlučne ostati kako bi pomogle muževima u borbi, a neke su se čak došle i udati.

- Ne vraćam se, mama. Otvoreno ti govorim i moraš to prihvatiti, govori jedna od žena. Kanal France 2 emitirao je video te kažu kako je iz Francuske otišlo oko 150 žena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message